-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pasta z wędzonej makreli

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: makrelapasta
Rodzaj dania:ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
makrela wędzona 1 szt. ryby i owoce morza
jajo kurze 4 szt. nabiał
ogórek konserwowy 3 szt. warzywa
papryka czerwona marynowana 1 szt. warzywa
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis


Jajka gotujemy na twardo.Rybę odzielamy od ości i dodajemy starte

na tarce jajka.Ogórek i paprykę kroimy w drobną

kosteczkę.Szczypiorek siekamy drobno dodajemy do

pasty.Solimy,pieprzymy,dodajemy trochę majonezu.Z pasty robimy

kulki i układamy na talerzyk ozdabiając grzybkiem z jajka.
Z ugotowanego na twardo jajka,odcinamy szerszą górę.Zaparzamy

mocną herbatę z kilku torebek.Zanurzamy odcięte jajko w naparze

herbacianym i gotujemy około 10 minut.W większą część jajka

białego nakładamy paste rybną ,kładziemy na talerzyk przykrywając

częścią brązową tkz kapeluszem i mamy grzybka
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW