-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Paszteciki do barszczu

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: mąka drożdże suszone grzyby cebula paszteciki
Rodzaj dania:dania jarskie potrawy mączne przekąski zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka dowolna 1/2 kg dodatki
drożdże świeże 50 g dodatki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
masło 1/2 kostka nabiał
śmietana 18% 1/2 szklanka nabiał
jajo kurze 1 szt. nabiał
żółtko 1 szt. nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
cukier 1 szczypta dodatki
grzyby suszone 1 garść warzywa
cebula 1,5 szt. warzywa
kostka rosołowa grzybowa 1 szt. przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła

Opis

Farsz:
Grzyby moczymy, gotujemy i mielimy przez maszynkę.
Cebulę drobno siekamy i lekko smażymy z dodatkiem kostki grzybowej,dodajemy grzyby i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Ciasto:
drożdże rozkruszyć z 3 łyżeczkami mąki i zalać 1/3 szklanki ciepłego mleka.
Do pozostałej mąki dodać masło i siekać nożem, wlać rozczyn, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.
Podzielić je na 4 części, rozwałkować, ściąć nożem brzegi i ułożyć wałeczek z farszu, zrolować i ciąć jak kopytka.
Rozbić białko i posmarować paszteciki, można posypać kminkiem.

Smacznego!
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW