-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pekińska sałata w sosie jogurtowo-winegret

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałata kapusta pekińska oliwki winegret jogurt
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kapusta pekińska 1 szt. warzywa
oliwki zielone 1 garść warzywa
oliwa z oliwek 5 łyżka płyny i sosy
sok z cytryny 2 łyżka owoce
miód 0,5 łyżka dodatki
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
jogurt naturalny 0% 3 łyżka nabiał
pietruszka natka świeża 2 łyżka przyprawy i zioła

Opis

1. Kapustę pekińską szatkujemy lub rwiemy na drobne części, wrzucamy do dużej salaterki.
2. Zielone oliwki bez pestek kroimy na plasterki, dorzucamy do kapusty.
3. Natkę pietruszki siekamy drobno i dorzucamy do całości.
4. Sos jogurtowo-winegret przygotowujemy w słoiczku, wlewamy do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód (płynny), pieprz. Zakręcamy słoiczek i energicznie nim potrząsamy przez chwilę do zmieszania się składników. Na koniec dolewamy jogurt i znów potrząsamy, doprawiamy solą.

Sosem jogurtowo-winegret należy polać wymieszaną sałatę bezpośrednio przed podaniem.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 5 PLN jednej porcji: 1 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Sezamkowe nuggetsy rybne z sałatą

    NUGETSY: Rybę /polecam pangę/ rozmrażamy i obsypujemy solą i przyprawą do ryb oraz jak kto woli: pieprz+sól. Jajko roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy olej a w mi...

  • Kiełbasa biwakowa z grilla

    Kiełbasę ponacinać z obu stron, oprószyć przyprawą do grilla. Położyć na ruszt grilla i piec na rumiano z obu stron. Gdy nacięcia na kiełbasie się otworzą znów posypać przyprawą. Podawać z musztardą i ke...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Kaszanka w wydaniu \"piekarnikowym\"

    Gdy pogoda nie dopisuje, a ma się \"smaka\" na coś grillowanego, polecam kaszankę w wydaniu \"piekarnikowym\". Do tego ogórek konserwowy i dobre pieczywo. Smakuje wyśmienicie z ketchupem. Równie dobrz...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW