-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pieczarki z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Pieczarki grill
Rodzaj dania:warzywa
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pieczarka 500 g warzywa
sos sojowy 100 ml płyny i sosy
maggi 100 ml płyny i sosy
czosnek 2 ząbek warzywa
miód 1 łyżeczka dodatki
masło 1 łyżka nabiał
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
imbir mielony 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Sos sojowy połączyć z płynną przyprawą do zup, wyciśniętym czosnkiem, przyprawami i łyżeczką miodu. Dodać pieczarki i wymieszać - pozostawić na 4 godz. w lodówce. Po czasie marynowania dodać łyżkę stopionego masła i dokładnie wymieszać. Nadziewać pieczarki na patyczki do szaszłyków, posypać ew. ziołami i upiec na grillu.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kompot z czarnych porzeczek Kompot z czarnych porzeczek

    Porzeczki umyć, przebrać, usunąć szypułki i resztki kielicha. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować. Do wyparzonych wrzątkiem , gorących słojów wlać po pół szklanki gorącego syropu i wsypać porzeczki, potrz...

  • Sałatka grillowa, autor zdjęcia : Bialagwiazda1906 Sałatka do grilla

    Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...

  • Sałatka do grilla

    Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...

  • Surówka z kiszonej kapusty

    Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...

  • Sałatka z papryki

    Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW