-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pieczeń schabowa z owocami suszonymi

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: schabowoce suszone
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 800 g mięsa
daktyle 5 szt. dodatki
morela suszona 1 łyżeczka owoce
żurawina suszona 1 łyżeczka owoce
imbir mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
czosnek granulowany 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz zielony ziarnisty 1 szczypta przyprawy i zioła
sól morska 1 szczypta przyprawy i zioła
olej rzepakowy 2 łyżka płyny i sosy
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Schab rozkrawamy,rozbijamy tłuczkiem.Smarujemy olejem rzepakowym,nacieramy przyprawami.Suszone owoce kroimy na małe kawałki rozkładamy na całym kawałku mięsa.Zwijamy całość w roladę i wpinamy wykałaczki lub patyki do szaszłyków.Układamy w naczynie żaroodporne wysmarowane olejem rzepakowym.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.Na półmisku układamy mix sałat,skrapiamy olejem rzepakowym.Dekorujemy Mikołajami z jajek.Jajka gotujemy na twardo.Z papryki konserwowej robimy czapkę spinając wykałaczką.Pompon i obwódkę na czapce wycinamy z sera mozzarella i mocujemy za pomoca wykałaczki.Oczka robimy z goździków.Smacznego.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW