-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pieczeń z makaronem rurki

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: makaron mięso
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - mięso mielone 1 kg mięsa
jajo kurze 4 szt. nabiał
bułka zwykła 3 szt. dodatki
przyprawa do mięsa mielonego 1 szt. przyprawy i zioła
mleko 0,5 szklanka nabiał
tymianek suszony 1 szczypta przyprawy i zioła
makaron rurki kolorowy 0,5 opakowanie dodatki

Opis

Makaron gotujemy al dente
Sól, pieprz, tłuczone ziele angielskie , suszony tymianek
mięso wkładamy do miski, wbijamy do środka 4 jajka, dodajemy podsmażoną

cebulę oraz odciśnięte bułki ( namoczone w ciepłym mleku lub mleku z wodą).
Całość doprawiamy i pół masy wkładamy do nasmarowanej tłuszczem formy

keksowej.Układamy kolorowy makaron rurki i przykrywamy druga połowa masy.
Pieczeń wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 45-60 minut.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW