-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pieprzna zupa kalafiorowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kalafior zupa kalafiorowa pieprz
Rodzaj dania:zupy
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kalafior 1 szt. warzywa
pieprz kolorowy ziarnisty 0,5 łyżka przyprawy i zioła
marchew 1 szt. warzywa
liść laurowy 5 szt. przyprawy i zioła
ziele angielskie 5 szt. przyprawy i zioła
woda 2 l płyny i sosy
kostka rosołowa mięsna wołowa 2 szt. przyprawy i zioła
pietruszka natka świeża 1 garść przyprawy i zioła
sól ziołowa 1 łyżeczka przyprawy i zioła
tymianek suszony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
śmietana 18% 200 ml nabiał

Opis

1. Do dużego garnka wlać wodę, dodać liść laurowy (każdy przełamać na pół), ziele angielskie i pieprz ziarnisty, doprowadzić do wrzenia.
2. Warzywa umyć. Dużą marchew obrać, przekroić wzdłuż na ćwiartki i na parę mniejszych części.
3. Kalafior podzielić na mniejsze cząstki. Natkę drobno posiekać.
4. Do wrzącej wody wrzucić najpierw marchew, podgotować około 10 minut, następnie dodać kalafior i posiekaną drobno natkę pietruszki. Gotować wszystko ok 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
5. Pod koniec gotowania dodać kostki rosołowe, tymianek, pieprz czarny mielony. Gotować jeszcze 5 minut.
6. Zabielić śmietaną 18% i posolić do smaku.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 55min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW