-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Pierś kurczaka faszerowana pieczarki
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 4 szt. mięsa
pieczarka 8 szt. warzywa
kapusta pekińska 1 szt. warzywa
jajo kurze 2 szt. nabiał
majeranek suszony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
cebula 1 szt. warzywa

Opis

Piersi oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem, wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony. Zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem oraz sosem z jogurtu Greckiego. Jogurt ok 200 gr wymieszać z chrzanem ok 1-2 łyżeczki , doprawić solą .. Podać obok mięsa.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW