Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: pocztylion19, dniaTagi: Pierś kurczaka faszerowana pieczarki
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
kurczak - filet | 4 | szt. | mięsa |
pieczarka | 8 | szt. | warzywa |
kapusta pekińska | 1 | szt. | warzywa |
jajo kurze | 2 | szt. | nabiał |
majeranek suszony | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
pieprz czarny mielony | 1 | łyżeczka | przyprawy i zioła |
sól | 1 | szczypta | przyprawy i zioła |
cebula | 1 | szt. | warzywa |
Opis
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem, wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony. Zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem oraz sosem z jogurtu Greckiego. Jogurt ok 200 gr wymieszać z chrzanem ok 1-2 łyżeczki , doprawić solą .. Podać obok mięsa.
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | średnio skomplikowane |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy