-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pierogi z mięsem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Pierogi z mięsem mięso ciasto boczek
Rodzaj dania:pierogi
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 1 szt. nabiał
mąka dowolna 300 g dodatki
olej lub oliwa dowolna 1 łyżka płyny i sosy
sól 2 łyżka przyprawy i zioła
woda 1 szklanka płyny i sosy
wołowina - mięso mielone 350 g mięsa
pieprz czarny mielony 1 łyżka przyprawy i zioła
bułka zwykła 1 szt. dodatki
wieprzowina - boczek surowy 50 g mięsa

Opis

Ciasto :
Mąkę mieszamy z wodą i olejem. Dodajemy sól i jajko. Mieszamy.
Całość ugniatamy, do momentu aż ciasto nie będzie się kleić.
Rozwałkowujemy i wycinamy kółka na pierogi.

Farsz :

Mięso z dodatkiem soli gotujemy do miękkości. Dodajemy do niego bułkę ( wcześniej namoczoną w wodzie). Solimy i pieprzymy do smaku.

Farsz nakładamy do wykrojonych kółeczek i zagniatamy pierogi.
Gotujemy około 3 - 4 minuty.

Boczek kroimy w kosteczki, podsmażamy i posypujemy nim pierogi.

Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW