-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Placki do tortilli

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: tortilla placki
Rodzaj dania:dania jarskie fast-food naleśniki przekąski
Rodzaj kuchni: amerykańska
Rodzaj mięsa: inne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka kukurydziana 2 szklanka dodatki
mąka pszenna 1 szklanka dodatki
woda 1 szklanka płyny i sosy
masło 1 łyżka nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Z mąki i wody przyrządzamy miękkie ciasto. Kiedy będzie dobrze rozrobione, dzielimy je na małe kawałki i wałkujemy na bardzo cienkie placki, które następnie smażymy na patelni do momentu, aż zaczną się rumienić. Trzeba jednak uważać, aby placki nie były za twarde.
Można podawać z czym dusza( a raczej żołądek) zapragnie ;)
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.
Cana: całej potrawy: 3 PLN jednej porcji: 30 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 3.67
(3 opinii)
26 Listopada 2011r. o 11:38
No chyba smażyć je na maśle... te placki :-)
ocena ogólna
26 Listopada 2011r. o 11:17
sprezynka dodała, sprezynka se skomentowała, a przepis jest niekompletny - nie ma nic o maśle...
ocena ogólna
23 Września 2011r. o 19:25
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Dip Guacamole

    Guacamole to pasta z awokado, która zwykle podawana jest z tortilla chipsami. Można ją również podawać do zwykłych chipsów ziemniaczanych lub świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Guacamole pochodzi z...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW