-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Placki panierowanej cukinii

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: cukinia placki
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cukinia 1 szt. warzywa
jajo kurze 2 szt. nabiał
bułka tarta 1 szklanka dodatki
olej lub oliwa dowolna 1 szklanka płyny i sosy
sól 10 szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 10 szczypta przyprawy i zioła

Opis

*Cukinię dobrze wyszorować. Pokroić w plastry (3-5 mm).
*Każdy plaster oprószyć delikatnie solą i pieprzem ziołowym.
*W głębokim talerzu rozbić jaja.
*Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą.
*Każdy plaster cukinii panierować w jajku i bułce i smażyć na złocisto na oleju, na wolnym ogniu.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW