-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Poledwiczki w szynce parmeńskiej.

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: poledwiczki
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wołowina - polędwica 200 g mięsa
wędlina - szynka parmeńska 2 plaster mięsa
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

polędwice oczyścić i pokroić by wyszedł walec posolić i popieprzyć.Gotowy kawałek zawinąć w szynce parmeńskiej Wrzucić na nagrzaną patelnie z olejem. Smażyć z każdej strony jakieś 5 minut po smażeniu wrzucić z patelnią do piekarnika nagrzanego na 200 stopni piec jakieś 5 minut aż będzie odpowiednio wysmażona.

SMACZNEGO
Dla ilu osób: 1
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW