-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pomidory nadziewane grzybami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: grzyby pomidory
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pomidor cherry 8 szt. warzywa
grzyby świeże 600 g warzywa
masło 100 g nabiał
jajo kurze 3 szt. nabiał
mąka dowolna 1 łyżeczka dodatki
sól 1 łyżka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Umyte i oczyszczone grzyby udusić na części masła. Gdy grzyby będą miękkie, dodać jajka, sól , pieprz i wymieszać. Z umytych pomidorów odciąć czubki i wyjąc miąższ, następnie napełnić pomidory farszem z grzybów i przykryć odciętymi czubkami. W reszcie masła udusić pozostały miąższ i polać pomidory ułożone w naczyniu żaroodpornym. Zapiec i smacznego !
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW