-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Pyszna Karpatka

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: karpatka masa
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka dania jarskie desery
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
woda 1 szklanka płyny i sosy
margaryna 0,5 kostka nabiał
mąka pszenna 1 szklanka dodatki
jajo kurze 5 szt. nabiał
krem do karpatki 1 opakowanie dodatki

Opis

Wodę zagotować z margaryną, a następnie wsypać do nich 1 szklankę mąki i dokładnie wymieszać chwilę jeszcze gotując. Następnie ostudzić, po czym wbijać stopniowo do ciasta po jajku i miksować. Wszystko wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na 2 części, które należy upiec osobno po ok. 25 minut. Po upieczeniu ciasto przełożyć kremem karpatkowym wykonanym wg. przepisu na opakowaniu.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 45min.

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
22 Sierpnia 2011r. o 17:12
Uwielbiam karpatkę ;-) Zawsze robię taką szybką z paczki ale muszę też spróbować zrobić taką ;)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW