-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Rafaello na krakersach

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: krakersy wióki kokosowe
Rodzaj dania:ciasta, ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
krakersy 2 opakowanie dodatki
mleko 0,5 l nabiał
budyń śmietankowy 3 łyżka dodatki
mąka pszenna 2 łyżka dodatki
cukier 1 szklanka dodatki
żółtko 2 szt. nabiał
masło roślinne 1 kostka nabiał
wiórki kokosowe 1 opakowanie dodatki

Opis

Do połowy szklanki mleka dodać budyń, mąkę i żółtka, wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać rozrobiony budyń. Ostudzić. Zmiksować masło z 3/4 opakowania wiórków kokosowych. Dodać do ostudzonej masy budyniowej. W blaszce układać warstwę krakersów i masy. Na końcu posmarować ostatnią warstwę krakersów cienko masą i posypać resztą wiórków kokosowych.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW