-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Risotto

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: risotto
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wołowina - dowolne mięso 250 g mięsa
włoszczyzna 1 pęczek warzywa
ryż biały 1,5 szklanka dodatki
olej sojowy 1 łyżka płyny i sosy
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pietruszka natka świeża 1 pęczek przyprawy i zioła

Opis

Mięso opłukać, zalać małą ilością gorącej wody, pod koniec gotowania dodać sól, oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić, przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub pokroić w drobną kostkę. Jarzyny pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Ryż opłukać, ugotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzić, połączyć z mięsem, jarzynami, doprawić do smaku, dodać olej i zagrzać w parze. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Podawać z sosami, warzywami z wody i surówkami.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW