-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Rogaliki nadziewane

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: rogaliki marmolada jabłka
Rodzaj dania:desery
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 1 kg dodatki
margaryna 1 kostka nabiał
jajo kurze 2 szt. nabiał
śmietana 18% 1 szt. nabiał
cukier 0,5 szklanka dodatki
drożdże w proszku 100 g dodatki
cukier waniliowy 1 szt. dodatki

Opis

Nadziewa: marmolada, nutella, jabłka...
i biała gotowa czekolada na wierzch do dekoracji.

Drożdże wymieszać z odrobiną cukru, łyżką śmietany i 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Dodać do mąki wraz z margaryną, żółtkami, resztą cukru,cukrem waniliowym i resztą śmietany. Dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto podzielić na kilka części, każdą wałkować na okrągły palcek, wykrajać trojkąty na których układać marmoladę i zawijać rogaliki. Układać na blaszce, smarować białkiem i piec około 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Po upieczeniu polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem!
Żaden łasuch się im nie opsze ;)
Smacznego!
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW