-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Rolada z kurczaka ze szpinakiem z zielonym sosem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kurczakszpinak
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 1 szt. mięsa
szpinak baby 1 szt. warzywa
przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
serek topiony śmietankowy 1 szt. nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta przyprawy i zioła
jogurt grecki light 2 łyżka nabiał
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

Mięso rozbijamy tłuczkiem,doprawiamy sola i pieprzem.
Nacieramy przyprawą do kurczaka.
Szpinak dusimy na oleju.Na mięso smarujemy połowe szpinaku.Zawijamy w
roladę.Spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Pieczemy
około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Druga połowę szpinaku zagotowac z niewielka ilościa wody.Dodac serek
topiony i zmiksowac.Doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
Na koniec dodac jogurtu naturalnego.Roladę podajemy z ryżem i zielonym
sosem.Smacznego.


Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW