-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Ryba tilapia zasmażana w cieście

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: ryba smażona w cieście obiad
Rodzaj dania:dania główne ryby. owoce morza
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Wielkopolska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
tilapia - filet 10 filet ryby i owoce morza
mąka pszenna 1,5 szklanka dodatki
jajo kurze 2 szt. nabiał
woda 1 szklanka płyny i sosy
tymianek suszony 1 łyżka przyprawy i zioła
sól do ryby szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna do smażenia szklanka płyny i sosy

Opis

1. Filety rozmrozić (jeśli są mrożone), opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi.
2. Oprószyć rybę delikatnie solą. Odłożyć na talerz.
3. Do miski wlać wodę, następnie mieszając wsypywać porcjami mąkę, na koniec dodać jajka - roztrzepać oraz tymianek i wymieszać wszystko dokładnie.
4. Na patelni rozgrzać olej, następnie porcję ryby moczyć w cieście i wykładać na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu najpierw z jednej, później z drugiej strony, na złoty kolor.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW