-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka Cioci Mung

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka kiełki ciecierzyca
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: chińska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ciecierzyca 400 g warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
kiełki mung 150 g warzywa
jogurt naturalny 0% 5 łyżka nabiał
majonez niskotłuszczowy 2 łyżka płyny i sosy
musztarda słodko-ostra 1 łyżka płyny i sosy
chrzan 1 łyżeczka płyny i sosy
curry 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
zioła prowansalskie 1 łyżeczka przyprawy i zioła
cukier puder 1 łyżeczka dodatki
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
papryka słodka 2 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

1. Cieciorkę odcedzamy z zalewy, paprykę po wydrążeniu kroimy w kostkę, kiełki fasoli mung (jeśli są w zalewie) również odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy razem.
2. Z pozostałych składników przygotowujemy sos.
3. Doprawiamy do smaku solą.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 12 PLN jednej porcji: 2 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Kaszanka z Warzywami

    Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na plasterki, jabłka pokrój w kostkę. Kaszankę obierz z flaka, ułóż na folii aluminiowej, lekko rozdrob...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW