-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka curry z indykiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka curry indyk ryż
Rodzaj dania:kasza, ryż sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: indyjska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
indyk - filet 200 kg mięsa
ryż biały 200 g dodatki
ananas konserwowy plastry 1 puszka owoce
papryka czerwona 1 szt. warzywa
kukurydza konserwowa 1 puszka warzywa
pieprz czarny w zalewie 2 łyżka przyprawy i zioła
curry 2 łyżeczka przyprawy i zioła
majonez 150 ml płyny i sosy
papryka słodka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Sałatka curry z indykiem

1. Filet z indyka, przekroić na 2 mniejsze porcje, ugotować w osolonej wodzie (0,5 łyżeczki soli) około 15 min. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić na małe kawałeczki.
2. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko (około 10 min.), odsączyć.
3. Paprykę wydrążyć i pokroić w drobną kosteczkę.
3. Do miski wsypać pokrojony filet, paprykę, 2 łyżki pieprzu odsączonego z zalewy, pokrojony w kawałeczki ananas, odsączoną kukurydzę, ryż - wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
4. Sos przygotować z majonezu wymieszanego z przyprawami. Następnie wymieszać go z resztą sałatki, podawać schłodzoną.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW