-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka do grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Grill marchewka cebula czosnek sól pieprz.
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kapusta 1 szt. warzywa
cebula 2 szt. warzywa
marchew 1 szt. warzywa
sól 2 łyżka przyprawy i zioła
majonez 3 łyżka płyny i sosy
czosnek 1 ząbek warzywa

Opis

Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharza ).
Zostawić na 15 minut. Idealnie nadaje się do wszystkich dań mięsnych z grilla.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Karkówka pieczona

    Wymieszać paprykę, przyprawy i pieprz razem z oliwą. Przygotowaną zalewą dokładnie wysmarować mięsko. Zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do lodówki na jeden dzień. Do żaroodpornego naczynia z pokrywą wkładam...

  • Ryba po grecku

    Rybę pokroić na kawałki i smażyć, obtaczając w mące. warzywa obrać i wrzucać kolejno do robota kuchennego albo trzeć na tarce. cebulę można pokroić w mała kostkę. warzywa dusić na małym ogniu aż staną s...

  • Diabelskie żeberka

    Żeberka podzielić tak żeby każda kostka było osobno. następnie natrzepać żeberka przyprawami (pieprzem, papryką, curry, tymiankiem, pieprzem cayenne - jeśli nie możecie zdobyć tego pieprzu zastąpcie g...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • kiełbasa w piwie

    1. Piwo zagotować,włożyć kiełbasę,ząbek czosnku i cebulę pokrojoną w ćwiartki.Gotować na małym ogniu 20-25 minut. Odstawić na pół godziny. 2. Kiełbasę i cebulę wyjąć z piwa. 3. Cebulę przetrzeć przez sito...

  • Szynka domowa na Wielkanoc

    Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...

  • Sezamkowe nuggetsy rybne z sałatą

    NUGETSY: Rybę /polecam pangę/ rozmrażamy i obsypujemy solą i przyprawą do ryb oraz jak kto woli: pieprz+sól. Jajko roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy olej a w mi...

  • Stek z grilla

    Steki lekko rozbić dłonią. Składniki marynaty wymieszać i polać nimi mięso, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na kilka do kilkunastu godzin. Po tym czasie steki osączyć z nadmiaru marynaty. Piec na moc...

  • Zrazy wołowe

    Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w pół-krążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymiesza...

  • Żeberka z grilla

    Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...

  • Kiełbaski z grilla w glazurze miodowej

    1. W filiżance mieszamy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny z 2 łyżkami stołowymi miodu płynnego, 2 łyżkami stołowymi musztardy i czubkiem łyżeczki chilli. 2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce. 3. Kiełbaski i cebulę ...

  • Rolada z golonki

    Z golonki wyjąć kość. Przyprawami oraz solą z rozgniecionym czosnkiem porządnie natrzeć mięso / pieprz naturalny- 2 szczypty, papryka mielona- 1 szczypta, tymianek, szałwia /. Mięso mielone przyprawić resztą prz...

  • Pulpeciki-jeżyki

    Mięso mielone łączymy z ugotowanym ryżem i startą na grubych oczkach marchewką.Wbijamy jajka i wsypujemy tartą bułkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką, szczyptą majeranku i oregano. Wy...

  • Klopsy pieczone z jajkiem

    -ugotować 3 jajka na twardo, obrać ze skorupki, przepołowić -mięso mielone wymieszać z 1 surowym jajkiem i przyprawami, podzielić na 6 porcji w formie kulek -każdą kulkę spłaszczyć, ułożyć połówkę jajka ...

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

  • Kiełbasa grillowana w piwie

    Piwo, przyprawę do grilla i szczyptę pieprzu cayene- można zastąpić papryczką chili - wymieszać. Kiełbasę włożyć do mieszanki i marynować ok 30 min. Po tym czasie grillować w zależności od upodobań - n...

  • Grillowane parówki w boczku

    Parówki obrać z folii i owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami tak, żeby boczek nie spadł z parówek podczas pieczenia. Grillować aż boczek będzie upieczony na chrupko.

  • Mielonka z grilla

    Kroimy mielonkę w kawałki ( grubość wedle uznania ). Grillujemy około 20 minut posypując w miedzy czasie solą, pieprzem i papryką. Można podawać z sałatką grillową. Zdjęcie nie wyszło mi za ładnie, ...

  • Nóżki z grilla w sosie

    Wszystkie składniki poza udkami wymieszać. Udka - najlepiej same dolne części tzw. nóżki umyć i osuszyć. Zanurzyć każdą nóżkę w sosie i grillować aż mięso będzie upieczone.

  • Kurczak z grilla w miodzie

    Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie z miodu i musztardy. Zostawiamy na ok. 10 minut. Rozgrzewamy grilla i ...

  • Grillowane piersi kurczaka.

    Filety przyprawiamy przyprawa do do kurczaka Knorr i grillujemy, aż do przypieczenia. Ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie i posypujemy koperkiem. Sałatkę robimy z kapusty pekińskiej, pokrojonej pap...

  • Meksykańskie kuleczki mięsne

    1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymies...

  • Kiszka z grilla w cebuli

    Kaszankę ułożyć na tace do grillowania - takiej aluminiowej. Na kaszance ułożyć krążki cebuli i posypać solą. Grillować ok 30 min.

  • Oscypek z grilla.

    Kroimy oscypki w plasterki. Układamy na tacce aluminiowej i grillujemy około 8-12 minut. Doskonale smakuje z konfiturą żurawinową.

  • Kiełbasa z grilla

    Kiełbasę nacinamy w kilku miejscach żeby szybciej się upiekła. Grillujemy od 15-20 minut (uzależnione jest to od tego czy ktoś lubi kiełbasę bardziej wypieczoną czy mniej ) przewracając co kilka minut na d...

  • Domowe Saszłyki

    Boczek i paprykę kroimy w kawałki, cebulę dzielimy na pół. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, wlewamy olej. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godz. Następnie na zmianę...

  • Ostre grillowane szaszłyki

    1. Polędwicę wieprzową, łopatkę cielęcą i boczek wędzony kroimy najpierw w plastry, a następnie w kostkę tej samej wielkości. 2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce. 3. Mieszamy składniki marynaty. Następn...

  • Pieczarki z grilla

    Sos sojowy połączyć z płynną przyprawą do zup, wyciśniętym czosnkiem, przyprawami i łyżeczką miodu. Dodać pieczarki i wymieszać - pozostawić na 4 godz. w lodówce. Po czasie marynowania dodać łyżkę stopioneg...

  • Grillowana Karkówka

    Karkówkę kroimy na plasterki, przekładamy do miski. Wymieszać olej z sosem sojowym, sprasowanym czosnkiem i przyprawą. Zalać mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 4 godz. Po upływie czasu marynowani...

  • Udka w piwie z grilla

    Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...

  • Krewetki grillowane

    Wszystkie składniki poza krewetkami dokładnie wymieszać - szczypiorek drobno posiekać a papryczkę chilli oczyścić z pestek i tez pokroić w drobną kostkę. Na koniec zamarynować krewetki. Odstawić na ok 1 god...

  • Kiełbasa biwakowa z grilla

    Kiełbasę ponacinać z obu stron, oprószyć przyprawą do grilla. Położyć na ruszt grilla i piec na rumiano z obu stron. Gdy nacięcia na kiełbasie się otworzą znów posypać przyprawą. Podawać z musztardą i ke...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Kaszanka z Warzywami

    Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na plasterki, jabłka pokrój w kostkę. Kaszankę obierz z flaka, ułóż na folii aluminiowej, lekko rozdrob...

  • Polędwica z grilla

    Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...

  • Pstrąg z grilla

    Wypatrosz każdą rybę dokładnie, obetnij skrzela, usuń łuski i płatwy. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj wyczyszczone ryby przyprawą do ryb, papryką i skrop sokiem z cytryny. Dopraw rybę równ...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Grillowany Schab w musztardzie

    Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Każdy oprószyć solą czosnkową i posypać przyprawą do grilla, następnie posmarować 1 łyżeczką musztardy. Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim. Wstawić do lodówki na całą...

  • Grillowany kurczak w jogurcie

    Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem g...

  • Parówki zawijane w boczek

    Parówki/ mogą być każdego rodzaju/ należy wzdłuż naciąć na gł. pół centymetra, do każdego nacięcia po nasmarowaniu go musztardą włożyć słupki sera żółtego. Każdą tak przygotowaną parówkę owinąć cieniutki...

  • Filety z morszczuka pieczone na grillu

    Filety z ryby/ może być również dorsz, łosoś.../ obficie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy porządnie solą, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Każdy filet kładziemy na folię aluminiową, na wierzch kład...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Grillowane roladki z indyka ze szpinakiem

    Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Dusić do czasu aż się nie rozmrozi. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze chwilę tak, żeby wo...

  • Kaszanka w wydaniu \"piekarnikowym\"

    Gdy pogoda nie dopisuje, a ma się \"smaka\" na coś grillowanego, polecam kaszankę w wydaniu \"piekarnikowym\". Do tego ogórek konserwowy i dobre pieczywo. Smakuje wyśmienicie z ketchupem. Równie dobrz...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Szaszłyki z ziołowego kurczaka z grilla

    Przygotować marynatę do mięsa. Oliwę wymieszać z ziołami, rozdrobnionym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Umyte i osuszone filety, posolić i posypać białym pieprzem. Rozbić tłuczkiem na ok. 1 cm filet...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW