-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka jarzynowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Sałatka jarzynowa
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
marchew 6 szt. warzywa
pietruszka 3 szt. warzywa
ziemniaki 2 szt. warzywa
musztarda dowolna 1 łyżka płyny i sosy
majonez 5-6 łyżka płyny i sosy
groszek konserwowy 0,5 puszka warzywa
jajo kurze 6 szt. nabiał
sól 2 garść przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 3 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka ugotować. Pokroić wszystko w kostkę. Dodać groszek konserwowy, majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem i odstawić na około godzinę (można na dłużej - nawet na cały dzień) żeby składniki się przeżarły. Podawać z chlebem lub do dań mięsnych.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 3.3 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kurczak z sezamem

    Udka umyć, natrzeć solą, pieprzem, vegetą oraz papryką słodką lub ostrą - według upodobań. Odstawić do lodówki na około 3 godziny. Następnie każde udko posamrować majonezem i obtoczyć w sezamie, układ...

  • Pikantne udka w panierce z płatków

    Udka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, ocet i sól. Wymieszać mikserem wodę z mlekiem, jajk...

  • Chleb

    Namaczanka Ziarna mieszamy w misce, zalewamy wodą, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut W misce mieszamy mąkę, wodę i zakwas. Miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników, przykryć i zostawi...

  • Chrupiacy chleb z masłem czosnkowym Chlebek na ciepło

    Bochenek podłużny lub okrągły białego chleba kroimy na kromki ale tak, aby dolna skórka/spód/ pozostał w całości. W miseczce ucieramy masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, utartym na jarzynowej...

  • Schab ze sliwką

    W Schabie wzdłuż kawałka mięsa wąskim, długim nożem zrobić otwór. Wpychać w otwór kolejno suszone śliwki. Schab posypać majerankiem, pieprzem i przyprawą. Obtoczyć go plasterkami boczku. Przełożyć do b...

  • Arabski chleb pita

    Drożdże rozetrzyj z cukrem, wymieszaj z połową ciepłej wody i odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę i sól wsyp do miski, wlej rozczyn, resztę wody i olej, wszystko dokładnie wymieszaj ły...

  • Aromatyczny indyk w panierce

    1. Filet z kurczaka umyć i pociąć na kotlety 1 cm grubości. 2. Rozbić mięso młotkiem do kotletów (rada: aby nie opryskać kuchni, najlepiej rozbijać kotlety przykryte torebką foliową). 3. Każdy kotle...

  • Schab w galarecie

    Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe, zalać wodą aby pokryło mięso, dodać vegetę i pieprz, czosnek granu...

  • Chleb orkiszowy

    Mąkę i sól wymieszać, wsypać drożdże, wymieszać. W środku zrobić dołek, dodać oliwę, miód, ciepłą wodę. Dobrze wyrobić (5-10 min.), aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia – na tym etapie może...

  • Razowe bułeczki

    W kubeczku mieszamy ciepłe mleko z cukrem i świeżymi drożdżami, odstawiamy w ciepłe miejsce żeby trochę wyrosło. Mąkę z solą i siemieniem mieszamy, dodajemy masło, następnie stopniowo drożdże z mle...

  • Szaszłyki z grilla

    Mięso pokroić na grubą kostkę. Obtoczyć w przyprawie do grilla. Papryki i cebulę pokroić w dużą kostkę. Mięso paprykę i cebulę nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Patyczki drewniane należ...

  • Kurczak z grilla w miodzie

    Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie z miodu i musztardy. Zostawiamy na ok. 10 minut. Rozgrzewamy grilla i ...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Grillowany kurczak w jogurcie

    Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem g...

  • Parówki zawijane w boczek

    Parówki/ mogą być każdego rodzaju/ należy wzdłuż naciąć na gł. pół centymetra, do każdego nacięcia po nasmarowaniu go musztardą włożyć słupki sera żółtego. Każdą tak przygotowaną parówkę owinąć cieniutki...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Kurze nóżki inaczej

    Surowe nogi kurczaka wytrybować (pozbawić kości), nacieramy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, odrobiną curry. Układamy na blasze. Ananas (cały plasterek) nacieramy curry i układamy na mięsku. ...

  • Tatar Warszawski

    mięso mielimy bądź możemy kupić mielone już do mięsa dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku i dolewamy 1 łyżkę oleju bądź oliwy (jak dodamy oliwę mięso nie będzie twardniało) formujemy to w kulkę (ja w...

  • Żeberka Babuni

    żeberka dzielimy na porcie, przyprawy mieszamy wszystkie razem (można też użyć przyprawy do żeberek) ja wsypuje według mojej fantazji dnia :) , po porcjowane żeberka obtaczam w przyprawach i obsmażam na patel...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW