-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka makaronowa z pieczarkami marynowanymi

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka makaron pieczarka marynowana
Rodzaj dania:przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
groszek konserwowy 1 puszka warzywa
kukurydza konserwowa 1 puszka warzywa
makaron rurki 200 g dodatki
jajo kurze 4 szt. nabiał
papryka czerwona marynowana 150 g warzywa
ogórek konserwowy 150 g warzywa
pieczarki w zalewie 150 g warzywa
ser żółty dowolny 200 g nabiał
wędlina - szynka 200 g mięsa
bazylia suszona 2 łyżka przyprawy i zioła
majonez 5 łyżka płyny i sosy
pieprz ziołowy 1 łyżeczka przyprawy i zioła
papryka słodka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

1. Makaron do sałatki gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy (około 5 min.), odcedzam i przelewam na sitku zimną wodą.
2. Jajka gotuję na twardo (12 min.) studzę, obieram ze skorupek i kroję w kostkę.
3. Odcedzam groszek, kukurydzę, pieczarki marynowane. Pieczarki kroję na cząstki, ogórki i paprykę marynowaną w drobną kostkę.
4. Ser żółty i szynkę kroję w drobną kostkę.
5. W dużej misce mieszam wszystkie składniki sałatki. Dodaję majonez i oprószam wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszam. Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.
Cana: całej potrawy: 24 PLN jednej porcji: 4 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW