-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka obiadowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałata ser feta
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
sałata - mix 1 opakowanie warzywa
pomidor 1 szt. warzywa
ogórek świeży 1 szt. warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
wędlina - szynka 3 plaster mięsa
ser feta 50 g nabiał
sos sałatkowy 1 opakowanie płyny i sosy
ketchup łagodny 3 łyżka płyny i sosy
majonez 3 łyżka płyny i sosy

Opis

Sałatę porwij na kawałki, pomidora pokrój na ćwiartki, ogórka w plasterki. Paprykę i ser w kawałki, a szynkę w słupki. Sos sałatkowy połącz z majonezem i ketchupem. Sałatkę wymieszać z sosem sałatkowym. Całość posypać grzankami.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kurczak smażony w panierce Panierowany smażony kurczak

    1. Udka kurczaka obierz ze skóry, możesz podzielić je na odrębne części - udową i nóżkę - otrzymasz w ten sposób 8 kawałków kurczaka. Osusz je papierowym ręcznikiem. 2. Do naczynia wsyp i wymieszaj m...

  • Zrazy z nadzieniem

    Cebulę obrać, posiekać, przyrumienić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Dusić, aż warzywa się zeszklą. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, oprószyć przyprawą, posmar...

  • Pasztet

    Gotujemy mięso - gdy będzie już prawie półmiękkie do mięsa wrzucamy jarzyny - marchew, i po kawałku selera i pietruszki. Wątróbkę myjemy, kroimy na drobne kawałki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, na in...

  • Steki w serowym sosie

    Mięso pokroić na plastry, które rozbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem po czym usmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas steki wyjąć a na tą samą patelnie wlać wino i wymieszać zeskrobując dno. Następnie wsypać zioła i dop...

  • Schab po japońsku

    Mięso lekko zmrożone, pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do zalewy przygotowanej z sosu sojowego, cukru, imbiru, wódki i marynować przez 30 minut. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso razem...

  • Kotlety mielone

    Mielone mięso połączyć z jajkami, musztardą, posiekaną cebulą i tartą bułką. Doprawić o smaku. Wyrobić na jednolitą masę, z której formować okrągłe kotlety dowolnej wielkości. Obtaczać w bułce tartej i sm...

  • Karkówka z pieczarkami

    1. Karkówkę pokroić w grube plastry, natrzeć 2 łyżkami vegety i odstawić w chłodne miejsce. 2. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, przyprawić 1 łyżką vegety i usmażyć. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce. ...

  • Diabelskie żeberka

    Żeberka podzielić tak żeby każda kostka było osobno. następnie natrzepać żeberka przyprawami (pieprzem, papryką, curry, tymiankiem, pieprzem cayenne - jeśli nie możecie zdobyć tego pieprzu zastąpcie g...

  • kiełbasa w piwie

    1. Piwo zagotować,włożyć kiełbasę,ząbek czosnku i cebulę pokrojoną w ćwiartki.Gotować na małym ogniu 20-25 minut. Odstawić na pół godziny. 2. Kiełbasę i cebulę wyjąć z piwa. 3. Cebulę przetrzeć przez sito...

  • Kurczak po polsku

    Umyć kurczaka i osuszyć, odrzucić nadmiar tłuszczu koło szyi i przy otworze, przed pieczeniem można nakłuć widelcem kurczaka w miejscach, gdzie jest tłuszcz pod skórka, który wycieknie w czasie pieczenia....

  • Kurczak z pastą tahini

    Składniki (poza kurczakiem) wymieszać, do miski z nimi wsadzić kurczaka (filety można pokroić na mniejsze kawałki). Nagrzać piekarnik do 200C i wstawić kurczaka na blasze na 10-12 minut.

  • Zrazy wołowe

    Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w pół-krążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymiesza...

  • Zawijaski mięsne

    Rozbijamy plastry schabu. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natką pietruszki. Kładziemy na przemian, pokrojone w paski: ser i szynkę. Na brzegu...

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

  • Sezamkowa karkówka

    Wszystkie składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki. Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferow...

  • Kurczak z grilla w miodzie

    Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie z miodu i musztardy. Zostawiamy na ok. 10 minut. Rozgrzewamy grilla i ...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Polędwica z grilla

    Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Kaszanka w wydaniu \"piekarnikowym\"

    Gdy pogoda nie dopisuje, a ma się \"smaka\" na coś grillowanego, polecam kaszankę w wydaniu \"piekarnikowym\". Do tego ogórek konserwowy i dobre pieczywo. Smakuje wyśmienicie z ketchupem. Równie dobrz...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

  • Kurczak słodko-kwaśny

    Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Na drugiej patelni rozpuścić masło i podsmażyć pokrojone w kostkę lub słupki warzywa. Dodać ananasa i kurczaka oraz doprawić pieprzem sosem sojowym i sok...

  • Kurze nóżki inaczej

    Surowe nogi kurczaka wytrybować (pozbawić kości), nacieramy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, odrobiną curry. Układamy na blasze. Ananas (cały plasterek) nacieramy curry i układamy na mięsku. ...

  • Ziemniaki z sosem grzybowym

    Grzyby kroimy w kostkę. Dusimy na maśle około 50 minut, podlewając wodą . Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i dusimy około 10-15 minut. Co jakiś czaj trzeba przemieszać wszystko żeby się nie przypal...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW