-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka pomidorowo-jajeczna

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Sałatka pomidorowo-jajeczna
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pomidor 300 g warzywa
cebula 1 szt. warzywa
śmietana 12% 0,5 szklanka nabiał
jajo kurze 2 szt. nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
pietruszka natka świeża 1 pęczek przyprawy i zioła

Opis

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować w cienkie plasterki. Wszystkie produkty połączyć razem, lekko wymieszać, zalać śmietaną, dodać sól i pieprz, ponownie wymieszać. Posypać posiekaną zieloną pietruszką.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 1
(1 opinii)
25 Czerwca 2011r. o 20:51
I pomyślec że wszystko zaczęło się od tego malutkiego napisu w lewym dolnym rogu który niechlujnie został " wycięty ". To już lekkie przegięcie bo w każdym przepisie kopiuje Pani zdjęcia z innych portali. Pewnie - to dozwolone ale uważam że wypada dodac info kto zrobił to zdjęcie . http://ilonkowo.blox.pl/2010/08/Warstwowa-salatka-pomidorowo-jajeczna.html
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Szynka domowa na Wielkanoc

    Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW