Sałatka w sam raz do grilla.
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dniaTagi: Sałatka grill.
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
groszek konserwowy | 1 | puszka | warzywa |
papryka czerwona marynowana | 1 | puszka | warzywa |
kukurydza konserwowa | 1 | puszka | warzywa |
seler marynowany | 0,2 | puszka | warzywa |
sól | 3 | garść | przyprawy i zioła |
Opis
Paprykę, kukurydzę, groszek i seler wysypujemy z puszek do miseczki. Mieszamy, doprawiamy solą i sałatka gotowa.
Można też dodać majonez, ale nie będzie to już wersją "light".
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | tak | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 5min. | |
Cana: | całej potrawy: 8 PLN | jednej porcji: 2 PLN |
Komentarze i oceny
Danie można podać z:
-
Panierowany smażony kurczak
1. Udka kurczaka obierz ze skóry, możesz podzielić je na odrębne części - udową i nóżkę - otrzymasz w ten sposób 8 kawałków kurczaka. Osusz je papierowym ręcznikiem. 2. Do naczynia wsyp i wymieszaj m...
-
Pierś indyka z farszem śliwkowym
1. Suszone śliwki bez pestek sparz we wrzątku przez około 2 minuty. Odcedź. Zalej je następnie śliwowicą, trzymaj je około 15 min. Następnie odcedź. Śliwowicę wymieszaj z olejem. 2. Filet z indyka po...
-
Gulasz z pieczarkami
Mrożone placki ziemniaczane rozłożyć na blasze, wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika, piec 15-20 minut w temperaturze 200ºC. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę lub posiekać. Pory oczyścić, umy...
-
Karkówka pieczona
Wymieszać paprykę, przyprawy i pieprz razem z oliwą. Przygotowaną zalewą dokładnie wysmarować mięsko. Zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do lodówki na jeden dzień. Do żaroodpornego naczynia z pokrywą wkładam...
-
Kulki ziemniaczane
Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...
-
Szynka domowa na Wielkanoc
Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...
-
Żeberka z grilla
Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...
-
Zawijaski mięsne
Rozbijamy plastry schabu. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natką pietruszki. Kładziemy na przemian, pokrojone w paski: ser i szynkę. Na brzegu...
-
Parówki w cieście piwnym
Składniki na ciasto(mąka,1 jajko, piwo, szczypta soli) dobrze zmiksować. Smażymy jak naleśniki na dużej patelni. Na pojedynczy naleśnik nakładamy plaster żółtego sera, na nim parówkę a po bokach paski...
-
Karkówka w ostrej marynacie
Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 ...
-
Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi
Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej. Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy...
-
Żeberka w miodzie z grilla
Wszystkie składniki, poza żeberkami dokładnie wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę i także wymieszać z sosem. Obtoczyć żeberka w przygotowanym sosie i ułożyć na ruszcie. Podczas pieczenia żeberek smaro...
-
Nóżki z grilla w sosie
Wszystkie składniki poza udkami wymieszać. Udka - najlepiej same dolne części tzw. nóżki umyć i osuszyć. Zanurzyć każdą nóżkę w sosie i grillować aż mięso będzie upieczone.
-
Meksykańskie kuleczki mięsne
1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymies...
-
Udka w piwie z grilla
Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...
-
Polędwica z grilla
Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...
-
Boczek z grilla
Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.
-
Grillowany Schab w musztardzie
Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Każdy oprószyć solą czosnkową i posypać przyprawą do grilla, następnie posmarować 1 łyżeczką musztardy. Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim. Wstawić do lodówki na całą...
-
Grillowany kurczak w jogurcie
Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem g...
-
Grillowane roladki z indyka ze szpinakiem
Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Dusić do czasu aż się nie rozmrozi. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze chwilę tak, żeby wo...
-
Schab w sosie tymianowym
Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...
-
Szaszłyki z ziołowego kurczaka z grilla
Przygotować marynatę do mięsa. Oliwę wymieszać z ziołami, rozdrobnionym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Umyte i osuszone filety, posolić i posypać białym pieprzem. Rozbić tłuczkiem na ok. 1 cm filet...
-
Karczek z grilla
Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...
-
Smażone parówki w panierce
Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)
-
Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla
Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...
-
Kurczak w gorczycy
Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...
-
Szaszłyki z boczkiem, cebulą i kiełbasą
Kiełbasę, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Nabijamy wszystko naprzemiennie na patyczek, doprawiamy przyprawą do grilla. Grillujemy około 15-20 minut.