-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka z makrelą wędzoną

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka makrela wędzona
Rodzaj dania:ryby, owoce morza sałatki, surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
makrela wędzona 1 szt. ryby i owoce morza
cebula 1/2 szt. warzywa
jajo kurze 4 szt. nabiał
ser żółty dowolny 150 g nabiał
szczypior świeży 1/2 pęczek przyprawy i zioła
majonez 4 łyżka płyny i sosy
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła

Opis

1. Makrelę obieramy ze skóry i dokładnie z ości i w kawałeczkach wkładamy do miseczki.
2. Pół cebuli kroimy w drobną kostkę i sparzamy gorącą wodą (cebula będzie wówczas łagodniejsza w smaku), odcedzamy i odciskamy z wody i wrzucamy do miseczki.
3. Ugotowane na twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę.
4. Ser żółty trzemy na grubej tarce do jarzyn.
5. Szczypiorek kroimy drobno.
6. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie razem, dodajemy majonez i ewentualnie doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Na koniec możemy dowolnie udekorować. Sałatka smakuje rewelacyjnie po schłodzeniu.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
1 Marca 2011r. o 13:44
super :) polecam, szczególnie w piątki...makrela jest pyszna
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW