-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka z pora do dań z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: por warzywa grill
Rodzaj dania:dania jarskie kuchnia regionalna sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
por 1 szt. warzywa
groszek konserwowy 1 puszka warzywa
majonez 2 łyżka płyny i sosy
musztarda francuska 1 łyżka płyny i sosy
sól 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Białą część pora dokładnie myjemy i kroimy w cienki pół krążki. Groszek odcedzamy z zalewy. Do miski wkładamy pokrojonego pora i mieszamy rękami aby por się porozdzielał, dodajemy groszek i majonez. i musztardę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z mięsami przyrządzonymi na grillu.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 3zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 600 kcal jednej porcji: 120 kcal

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(3 opinii)
1 Października 2011r. o 17:55
ocena ogólna
1 Września 2011r. o 23:37
Rzeczywiście smakowicie wygląda :)
ocena ogólna
31 Sierpnia 2011r. o 19:12
może być pyszna ;) muszę spróbować ją zrobić ;)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kurczak smażony w panierce Panierowany smażony kurczak

    1. Udka kurczaka obierz ze skóry, możesz podzielić je na odrębne części - udową i nóżkę - otrzymasz w ten sposób 8 kawałków kurczaka. Osusz je papierowym ręcznikiem. 2. Do naczynia wsyp i wymieszaj m...

  • Pierś indyka z farszem śliwkowym

    1. Suszone śliwki bez pestek sparz we wrzątku przez około 2 minuty. Odcedź. Zalej je następnie śliwowicą, trzymaj je około 15 min. Następnie odcedź. Śliwowicę wymieszaj z olejem. 2. Filet z indyka po...

  • Kartacze po gołdapsku

    1. Cebulę, marchewkę, czosnek obrać, następnie posiekać drobno. Zeszklić na oleju (około 6 min.). Dodać do tego mięso mielone, smażyć, aż się przyrumieni i sos odparuje. 2. Po odstawieniu farszu z ogn...

  • Przekładańce z boczkiem

    1. Ziemniaki dokładnie wyszorować, gotować 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić, pozostawić do ostygnięcia. Następnie przekroić wzdłuż na pół. 2. Dymki opłukać, pokroić w cienkie krążki. Podsmażyć na olej...

  • Zrazy z nadzieniem

    Cebulę obrać, posiekać, przyrumienić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Dusić, aż warzywa się zeszklą. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, oprószyć przyprawą, posmar...

  • Pierś z kurczaka w majonezie

    Pierś porcjujemy na kotlety, następnie dokładnie okładamy majonezem. Odstawiamy na 6-8 godzin do lodówki (najlepiej pozostawić je na noc aby przeszły smakiem) Opanierować w bułce tartej i smażyć na rozgrza...

  • Orientalna pieczeń z baraniny

    Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i posiekanym przez praskę czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę. W głębokiej patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać ...

  • Baranina duszona z bakłażanami

    Bakłażany umyć, osuszyć, poodcinać końce, pokroić w plastry, posolić, odstawić na pół godziny. Mięso umyć, pokroić na kawałki. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Pomidory umyć, pokroić na kawałki. Bakłaż...

  • Karkówka pieczona

    Wymieszać paprykę, przyprawy i pieprz razem z oliwą. Przygotowaną zalewą dokładnie wysmarować mięsko. Zawinąć w folię aluminiową. Włożyć do lodówki na jeden dzień. Do żaroodpornego naczynia z pokrywą wkładam...

  • Kurczak z marchewką i cząbrem Kurczak z marchewką i cząbrem

    1. Kurczaka umyć, pokroić na porcję (oddzielić udko od nóżki) - z trzech całych udek otrzymamy 6 porcji). Przełożyć do miski. Kurczak będzie bardziej dietetyczny, jeśli pozbawimy go skóry. 2. W małej mise...

  • Indyk na słodko

    -mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę -oprószyć drobno zmielonym pieprzem i mąką -na patelni silnie rozgrzać olej i usmażyć mięso na złoto, zdjąć z patelni i pozostawić w cieple -podsmażyć...

  • Kurczak ze szpinakiem i mozzarellą

    Filety z Kurczaka przekrój w poprzek na połowę, lekko rozbij. Oprósz solą i pieprzem. Rozmrożony szpinak podsmaż na maśle, dodaj posiekany czosnek. Duś aż odparuje woda, dopraw do smaku. Ser pokrój na...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Gulasz na obiad

    Mięso pokroiłam wzdłuż ścięgien na paski, następnie w kostkę. Oprószyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka. Zalałam dwiema szklankami gorącej wody. Wkru...

  • Szynka domowa na Wielkanoc

    Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...

  • Zrazy wołowe

    Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w pół-krążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymiesza...

  • Pieczony schab ze śliwką

    -schab zamarynować: natrzeć solą, posiekanym czosnkiem, pieprzem i słodką papryką, zostawić w lodówce na 24 godziny -następnego dnia zrobić w schabie wzdłuż dziurę, używając do tego długiego noża -nafaszer...

  • Karkówka w ostrej marynacie

    Plastry karkówki lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę. Łączymy wszystkie składniki i zostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia grillujemy karkówkę z obu stron po ok. 20 ...

  • Sezamkowa karkówka

    Wszystkie składniki marynaty mieszamy, zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki. Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferow...

  • Grillowane piersi kurczaka.

    Filety przyprawiamy przyprawa do do kurczaka Knorr i grillujemy, aż do przypieczenia. Ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie i posypujemy koperkiem. Sałatkę robimy z kapusty pekińskiej, pokrojonej pap...

  • Udka w piwie z grilla

    Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...

  • Polędwica z grilla

    Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Grillowany Schab w musztardzie

    Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Każdy oprószyć solą czosnkową i posypać przyprawą do grilla, następnie posmarować 1 łyżeczką musztardy. Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim. Wstawić do lodówki na całą...

  • Grillowany kurczak w jogurcie

    Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem g...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Szaszłyki z boczkiem, cebulą i kiełbasą

    Kiełbasę, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Nabijamy wszystko naprzemiennie na patyczek, doprawiamy przyprawą do grilla. Grillujemy około 15-20 minut.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW