-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka ze świeżych warzyw w śmietanie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sałatka sałata ogórek rzodkiewka śmietana
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka czerwona 1 szt. warzywa
ogórek świeży 1 szt. warzywa
rzodkiewka 1 pęczek warzywa
śmietana 18% 150 ml nabiał
kapusta pekińska 0,5 szt. warzywa
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy do smaku szczypta przyprawy i zioła
szczypior świeży 1/4 pęczek przyprawy i zioła

Opis

1. Ogórek zielony (1 duży lub 2 mniejsze) obrać ze skórki, pokroić w plastry.
2. Paprykę umyć, wydrążyć ze środka, pokroić w kostkę.
3. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plastry.
4. Szczypior posiekać drobno.
5. Pół główki kapusty pekińskiej posiekać.
6. Wszystkie warzywa wymieszać razem ze śmietaną w dużej salaterce, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Sałatka nadaje się do polskich dań obiadowych.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 1,70 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Kiełbasa biwakowa z grilla

    Kiełbasę ponacinać z obu stron, oprószyć przyprawą do grilla. Położyć na ruszt grilla i piec na rumiano z obu stron. Gdy nacięcia na kiełbasie się otworzą znów posypać przyprawą. Podawać z musztardą i ke...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW