-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sałatka ze szpinakiem i suszoną żurawiną

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: szpinakżurawina
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
szpinak baby 1 opakowanie warzywa
żurawina suszona 1 duża garść owoce
orzeszki pinii 1 łyżka dodatki
sezam 1 łyżka dodatki
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
ocet balsamiczny 1 łyżka płyny i sosy
cukier brązowy 1 łyżeczka dodatki

Opis

Szpinak myjemy osuszamy na ręczniku papierowym.Wrzucamy do salaterki,dodając żurawinę,orzeszki pini i sezam uprażone na suchej patelni.
Z oliwy ,octu balsamicznego cukru robimy sos polewamy sałatkę.Solimy i pieprzymy lekko do smaku.
Smacznego.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW