-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Schab a la Benka

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: schab jabłka czosnek.
Rodzaj dania:mięsa przekąski wędliny
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 0,70 kg mięsa
majeranek suszony 3 łyżka przyprawy i zioła
czosnek 3-4 ząbek warzywa
sól 2-3 łyżeczka przyprawy i zioła
jabłko 2 szt. owoce
cukier 1 szczypta dodatki
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
cebulka marynowana 4 łyżka warzywa
pietruszka natka świeża 1 pęczek przyprawy i zioła

Opis

Schab umyć i osuszyć.
W małej miseczce wymieszać majeranek (2 łyżki),sól i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Natrzeć mięso i odstawić najlepiej na całą noc.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć schab ze wszystkich stron, przełożyć do rękawa lub naczynia żaroodpornego i piec ok. 40 minut.
Po ostygnięciu schab pokroić w plastry i przygotować jabłka - obrać je i pokroić w ósemki, posypać majerankiem (1 łyżka), solą i cukrem, a następnie obsmażyć na 1 łyżce oleju.
Zdjąć z patelni i ostudzić.
Mięso i jabłka wyłożyć na półmisek, cebulkę odsączyć z zalewy i udekorować wg własnego uznania.
Smacznego.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW