-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Schab po japońsku

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: mięso schab Japonia schab po japońsku
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: japońska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
sos sojowy 0,5 szklanka płyny i sosy
imbir mielony 0,5 łyżka przyprawy i zioła
cukier trzcinowy 1 łyżka przyprawy i zioła
wódka 50 ml alkohole i napoje
olej lub oliwa dowolna 4 łyżka płyny i sosy
wieprzowina - schab bez kości 0,5 kg mięsa

Opis

Mięso lekko zmrożone, pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do zalewy przygotowanej z sosu sojowego, cukru, imbiru, wódki i marynować przez 30 minut. Następnie na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso razem z zalewą do chwili jej odparowania.
Podawać z ryżem na sypko lub makaronem sojowym.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 30 PLN jednej porcji: 6 PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1050 kcal jednej porcji: 210 kcal

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

  • Sałatka obiadowa

    Sałatę porwij na kawałki, pomidora pokrój na ćwiartki, ogórka w plasterki. Paprykę i ser w kawałki, a szynkę w słupki. Sos sałatkowy połącz z majonezem i ketchupem. Sałatkę wymieszać z sosem sałatkowy...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW