-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Schab w galarecie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: schab galareta
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 1 kg mięsa
marchew 2 szt. warzywa
kurczak - skrzydełko 4 szt. mięsa
liść laurowy 2 szt. przyprawy i zioła
ziele angielskie 4 szt. przyprawy i zioła
kostka rosołowa warzywna 1 szt. przyprawy i zioła
czosnek granulowany 1 szczypta przyprawy i zioła
żelatyna 3 łyżka dodatki
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
przyprawa typu vegeta 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe, zalać wodą aby pokryło mięso, dodać vegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości. Gotowy schab wyjąć na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda, dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sałatka jarzynowa

    Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka ugotować. Pokroić wszystko w kostkę. Dodać groszek konserwowy, majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem i odstawić na około godzinę (można na ...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW