-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sezamkowe nuggetsy rybne z sałatą

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: nuggetsy sezam ryba sałata
Rodzaj dania:fast-food przekąski ryby. owoce morza sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: amerykańska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ryba - filet mrożony dowolny 2 szt. ryby i owoce morza
bułka tarta 2 łyżka dodatki
czosnek granulowany 2 łyżka przyprawy i zioła
przyprawa do ryb 2 łyżka przyprawy i zioła
sezam 3-4 łyżka dodatki
sól ziołowa 2 łyżka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 5 łyżka płyny i sosy
sałata - mix 3 garść warzywa
ogórek świeży 2 szt. warzywa
jajo kurze 1 szt. nabiał
pieprz czarny mielony do ryby szczypta przyprawy i zioła
sól do ryby szczypta przyprawy i zioła
papryka czerwona 1 szt. warzywa
papryka żółta 1 szt. warzywa
marchew 1 szt. warzywa
majonez 3 łyżka płyny i sosy
jogurt naturalny 0% 3 łyżka nabiał

Opis

NUGETSY:
Rybę /polecam pangę/ rozmrażamy i obsypujemy solą i przyprawą do ryb oraz jak kto woli: pieprz+sól.
Jajko roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej masy.
Na patelni rozgrzewamy olej a w międzyczasie porcjujemy naszą rybę na paseczki. Kawałki moczymy w jajku a następnie obtaczamy w ziarnach sezamu.
Tak przygotowane 'surowe' nugetsy wkładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na niedużym ogniu.

SAŁATA:
Miks sałatowy /dostępny w większości supermarketów/ lub główki sałat np. lodowej, rukoli, pekińskiej itp. rwiemy na kawałki i wrzucamy do większej salaterki.
Warzywa: paprykę żółtą, czerwoną , ogórek kroimy na kawałki, marchew obieramy i trzemy. Wszystko razem wrzucamy do salaterki z sałatą i mieszamy.

DIP DO NUGETSÓW:
3 łyżki majonezu łączymy z 3 łyżkami jogurtu naturalnego, dodajemy przyprawy do sałatek np. zioła+ czosnek+koperek. Wszystko ze sobą dobrze mieszamy. Dipem możemy polać sałaty albo maczać w nim nugetsy.

Smacznego!
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 12 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sałatka z sałatą i rzodkiewką

    Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Surówka z białej kapusty

    Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...

  • Pekińska sałata w sosie jogurtowo-winegret

    1. Kapustę pekińską szatkujemy lub rwiemy na drobne części, wrzucamy do dużej salaterki. 2. Zielone oliwki bez pestek kroimy na plasterki, dorzucamy do kapusty. 3. Natkę pietruszki siekamy drobno i dorz...

  • Sałatka do grilla

    Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW