-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Skrzydełka z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Skrzydełka grill
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - skrzydełko 12 szt. mięsa
czosnek 1 ząbek warzywa
rozmaryn suszony 1 łyżka przyprawy i zioła
przyprawa do grilla 1 opakowanie dodatki
ocet balsamiczny 1 łyżka płyny i sosy
olej lub oliwa dowolna 1/2 szklanka płyny i sosy
cukier 1 łyżka dodatki

Opis

Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść na grill. Piec na rumiano, obracając kilka razy na ruszcie.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
22 Sierpnia 2011r. o 20:43
Uwielbiam skrzydełka z grilla ;-) tylko że ja wolę w ostrzejszej formie ;)
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Sałatka z sałatą i rzodkiewką

    Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...

  • Sałatka z makaronem

    Salaterkę wyłożyć sałatą,kaszkę ugotować wg przepisu na opakowaniu,groszek zalać niewielką ilością wrzątku i gotować 7 min,odcedzić ,wystudzić. Pomarańczę umyć i sparzyć wrzątkiem.Otrzeć ze skórki ,którą użyj...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Surówka z białej kapusty

    Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...

  • Potrawka z marchwi

    Pamiętam taką potrawkę z lat przedszkolnych. Serwowana była jako zdrowa potrawa do dań obiadowych w stołówce przedszkolnej. Nienawidziłam tego - dziś chętnie serwuję do obiadu. 1. Marchew obieram, k...

  • Sałatka grillowa, autor zdjęcia : Bialagwiazda1906 Sałatka do grilla

    Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...

  • Sałatka do grilla

    Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...

  • Surówka z kiszonej kapusty

    Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...

  • Surówka z marchwi i chrzanu

    Warzywa i jabłka umyć, obrać i opłukać. Marchew i chrzan zetrzeć na drobnej tarce. Kefir wymieszać z przyprawami do smaku. Składniki połączyć razem i wymieszać. Podobnie przyrządzić można surówkę z marc...

  • Surówka z ogórków kiszonych i pomidorów

    Ogórki i pomidory opłukać. Ogórki pokroić w drobne cząstki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i również pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wszystko połączyć i wymieszać z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. ...

  • Surówka z pieczarek

    Pieczarki oczyścić, bardzo dokładnie umyć, wodę zmieniać kilkakrotnie. Dobrze odsączyć, najlepiej ułożyć na płóciennym ręczniku i pozostawić na kilkanaście minut. Przygotowane w ten sposób pieczarki drobni...

  • Surówka z rzodkiewek i sera

    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Biały ser utrzeć na tarce, połączyć ze śmietaną. Dodać rzodkiewki i całość wymieszać oraz doprawić solą do smaku. ...

  • Sałatka pomidorowo-jajeczna

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować w cienkie plasterki. Wszystkie produkty połączyć razem, lekko wymiesz...

  • Sałatka z zielonej fasoli

    Zieloną strączkową fasolę ugotować w słonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzić, gdy wystygnie, posypać pieprzem, skropić cytryną lub octem, oliwą, całość delikatnie wymieszać. ..

  • Sałatka z selerów z ziemniakami

    Obrane selery i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, pokroić dowolnie w plastry, paski lub kostkę. Dodać posiekaną cebulkę. Wymieszać z zaprawą zrobioną z octu i oliwy, doprawioną pieprzem oraz cukrem. P...

  • Sałatka z twarogu i rzodkiewek

    Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę i wymieszać z rzodkiewkami, posiekanym szczypiorkiem i śmietaną. Przyprawić do smaku solą. Podawać z pieczywem.

  • Groszek z migdałami

    Przemyty wodą groszek wrzucić do rondla, zalać wodą, wrzucić kostkę rosołową i gotować na wolnym ogniu6-10 minut. Odcedzić. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni, dodać masło, poczekać, aż się...

  • Brokuły z bułką tartą

    Brokuły umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części odcinając różyczki. Zagotować rosół rozpuszczając kostkę rosołową w 0,3 l wody. Wrzucić do niego różyczki brokuła, dusić na małym ogniu pod przykryciem...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Pomidory z mozarellą.

    Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...

  • Pomidorowa przystawka

    Pomidory kroimy w ósemki i układamy na półmisku, rozsypujemy na wierzch zielone oliwki Sos: do śmietany dodajemy przyprawy: sól do smaku, pieprz ziołowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną świeżą baz...

  • Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym

    Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...

  • Colesław

    Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, sól i pieprz umieszczamy w misce w której będzie serwowana sałatka. Dokładnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Szatkujemy kapustę i cebu...

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

  • Mizeria jak u babci

    Ta mizeria przypomina mi zawsze obiady mojej babci. Łatwo ją przygotować z dostępnych teraz polskich ogórków gruntowych. Dobre do każdego obiadu. 1. Ogórki dokładnie umyć, nie obierać, pokroić na półplast...

  • Sałatka bałkańska z soczewicą

    Cały smak sałatki bałkańskiej leży w dobrze przygotowanym sosie (odpowiedni dobór ilości składników). Danie wyśmienite na obiad, kolację, jako dodatek do każdej imprezy domowej. Polecam. 1. Kaszę jęczm...

  • Sałatka z rzodkiewki, mango i jabłka

    Rzodkiewki są dostępne w sklepach przez cały rok, podobnie jak jabłka i owoce mango. Sałatka najbardziej nadaje się jako dodatek do wędzonych mięs, pieczeni, ryb. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładn...

  • Surówka z kapusty czerwonej z bakaliami

    Rodzynki opłukać i namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, po jakimś czasie odcedzić. Kapustę obrać, opłukać, poszatkować i wymieszać z sokiem cytrynowym. Orzechy zemleć lub drobno pokroić. Pom...

  • Sałatka obiadowa

    Sałatę porwij na kawałki, pomidora pokrój na ćwiartki, ogórka w plasterki. Paprykę i ser w kawałki, a szynkę w słupki. Sos sałatkowy połącz z majonezem i ketchupem. Sałatkę wymieszać z sosem sałatkowy...

  • Sałatka jarzynowa

    Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka ugotować. Pokroić wszystko w kostkę. Dodać groszek konserwowy, majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem i odstawić na około godzinę (można na ...

  • Sałatka z papryką, selerem i ogórkiem

    Pokroić czerwoną paprykę, dodać seler sałatkowy (odcedzonego ), 4 pokrojone ogórki konserwowe, puszkę groszku i 3 pokrojone jajka ugotowane wcześniej na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec do...

  • Panierowany kalafior

    Kalafior rozbijamy na mniejsze części. Gotujemy w posolonej wodzie, kilka minut. Zostawiamy aby przestygnął. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni lub we frytkownicy aż będzie złocist...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW