-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Smażone parówki w panierce

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: parówki
Rodzaj dania:dania główne fast-food mięsa
Rodzaj kuchni: amerykańska
Rodzaj mięsa: drób inne wołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - parówki drobiowe 4 szt. mięsa
jajo kurze 1 szt. nabiał
bułka tarta 2 szklanka dodatki
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 1 szklanka płyny i sosy

Opis

Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania.
Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Smacznego! ;)
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
18 Września 2011r. o 12:23
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Dip Guacamole

    Guacamole to pasta z awokado, która zwykle podawana jest z tortilla chipsami. Można ją również podawać do zwykłych chipsów ziemniaczanych lub świeżych warzyw pokrojonych w słupki. Guacamole pochodzi z...

  • Gulasz z pieczarkami

    Mrożone placki ziemniaczane rozłożyć na blasze, wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika, piec 15-20 minut w temperaturze 200ºC. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę lub posiekać. Pory oczyścić, umy...

  • Sos pieczeniowy

    Mąkę wymieszać z zimną wodą tak aby nie było grudek. Zagotować sos do pieczenia. Wlać powoli mąkę z wodą cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia.

  • Sos czosnkowy

    Ogórki obrać ze skórki, następnie pokroić w drobną kosteczkę. Ząbki czosnku posiekać albo przepuścić przez praskę. Jogurt naturalny wymieszać z 2-3 łyżkami majonezu (może być więcej-według uznania). Koperek ...

  • Sałatka z sałatą i rzodkiewką

    Rzodkiewki i ogórek umyć, pokroić w kostkę w skórce. Czosnek zmiażdżyć. Potem do dużej miski dać \"porwane\" liście sałaty, ogórek, rzodkiewkę i czosnek. Dolać oliwę z oliwek, sól, pieprz. Pomieszać i zost...

  • Sałatka z makaronem

    Salaterkę wyłożyć sałatą,kaszkę ugotować wg przepisu na opakowaniu,groszek zalać niewielką ilością wrzątku i gotować 7 min,odcedzić ,wystudzić. Pomarańczę umyć i sparzyć wrzątkiem.Otrzeć ze skórki ,którą użyj...

  • Sos do spaghetti

    Umieść wszystkie składniki w dużym rondlu (pomidory, cebulę i czosnek posiekaj), doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut. Zmiksuj do momenty uzyskania gładkiej konsystencji. Posyp parmezanem, podawa...

  • Zachód Słońca - owocowy poncz

    1. Wymieszaj wszystkie soki. 2. Podawaj z pokruszonym zamrożonym sokiem i plasterkiem brzoskwini na krawędzi szklanki.

  • Wigilijny kompot z suszu

    Suszone owoce umyć, namoczyć w zimnej wodzie. Woda powinna przykryć owoce. Namoczone jabłka trzeba przycisnąć spodeczkiem. Gdy zmiękną, gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, z dodatkiem cukru i prz...

  • Cytrynówka - nalewka cytrynowa

    4 cytryny sparzyć i obrać cieniutko tylko z żółtej skórki. Następnie skórki zalać spirytusem i odstawić (najlepiej w zamkniętym słoiku) na 24 godziny w zaciemnione miejsce. Po upływie doby przecedzić s...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Spaghetti - pesto z peperoncini

    1. Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą na durszlaku. 2. Pesto przygotowujemy z następujących składników: -na patelni...

  • Surówka z sosem vinegret

    1. Przygotowujemy sos, mieszamy wszystkie składniki:1 łyżka octu, 1 łyżka oleju, łyżka wody przegotowanej, szczypta soli i cukru, łyżeczka świeżego koperku. 2. Warzywa siekamy na drobne kawałeczki i polewamy ...

  • Sos waniliowy

    Łyżkę mąki rozetrzeć w śmietance, dodać cukier i startą wanilię. Wszystko razem zagotować i zaciągnąć żółtkami.

  • Koktajl bananowy

    1. Obrane ze skórki banany, cukier i serek miksujemy w blenderze lub ręcznym mikserze na korbkę (z wymiennymi ubijakami; w tym przypadku muszą to być noże) na gładką papkę. Dodajemy mleko i ubijamy aż do uz...

  • Sałatka z wędzonego kurczaka

    Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać palcami na kawałki. Wędzone piersi kurczaka oczyścić ze skóry i pokroić w kostkę (najlepiej większą). Kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną cebulę i pokroić w kostkę. ...

  • Sałatka z szynką

    1. Ugotowany makaron skropić oliwą. 2. Ogórek, pomidory, mozzarellę i szynkę pokroić w kostkę. 3. Wymieszać wszystkie składniki z makaronem. 4. Jogurt połączyć z sokiem cytrynowym, kurkumą i posiekanym...

  • Gotowana cukinia

    1. Cukinię (najlepiej niedużą i młodą) starannie umyć i w całości zalać osolonym 1 łyżeczką wrzątkiem. Gotować około 10 min. Odcedzić i, gdy nieco ostygnie, pokroić w grubą kostkę. 2. Olej wymieszać z p...

  • Zielono-żółta surówka z paryką i jabłkiem

    1. Paprykę dokładnie umyć, usunąć nasionka, pokroić na paseczki 2. Jabłko umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę 3. Cytrynę dokładnie wyszorować pod bieżącą zimną wodą, sparzyć wrzątkiem, pokroić n...

  • Sos chrzanowy na wielkanoc

    chrzan utrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać odrazu sok z jednej cytryny. Do chrzanu dodać śmietanę i posiekany drobno pęczek koperku. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Ten sos jest id...

  • Sezamkowe nuggetsy rybne z sałatą

    NUGETSY: Rybę /polecam pangę/ rozmrażamy i obsypujemy solą i przyprawą do ryb oraz jak kto woli: pieprz+sól. Jajko roztrzepać widelcem do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzewamy olej a w mi...

  • Sałatka z tuńczyka

    Kapustę poszatkować, dodać pozostałe składniki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Pyszna do kanapek. Smacznego!

  • Buraczki z chrzanem inaczej ćwikła

    Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy chrzan według uznania. Następnie przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas niech...

  • Makaronowa z Roladkami

    Makaron ugotuj do miękkości. Dymki potnij na kawałki, pomidorki na połówki. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Majonez wymieszaj z jogurtem i keczupem, przypraw do smaku. Mięso lekko rozbij przypraw. Posiek...

  • Sałatka z Capri

    Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Na płaskim talerzu układaj na przemian plastry pomidora i mozzarelli. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem, udekoruj listkami bazylii.

  • Surówka z białej kapusty

    Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 30 minut. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić. Kapustę wymieszać wraz z marchewką i jabłkiem. Dodać natkę, oliwę i cuk...

  • Sałatka wielkanocna

    Sałatę umyj, osusz i pokrój. Następnie opłucz warzywa i pokrój w kostkę. Wrzuć fasolkę szparagową do osolonego wrzątku na 5 minut, po wyjęciu opłucz pod bieżącą wodą. Przygotuj Sos sałatkowy śródziemnomorski ...

  • Sałatka śledziowa

    Śledzie (lekko wymoczone) kroimy na małe kawałki lub paseczki, jajka ugotowane na twardo dzielimy na ćwiartki, ogórki oraz grzybki kroimy w kostkę. Doprawiamy musztardą i majonezem oraz pieprzem do sma...

  • Sałatka Wielkanocna

    Kukurydzę, groszek i fasolę osączyć na sicie. Ogórek pokroić w półplasterki, paprykę i szynkę w słupki. Dymkę drobno pokroić. Składniki sałatki połączyć. Ułożyć ćwiartki jajek i polać sosem. SOS: Majonez wy...

  • Sałatka ze świeżych warzyw w śmietanie

    1. Ogórek zielony (1 duży lub 2 mniejsze) obrać ze skórki, pokroić w plastry. 2. Paprykę umyć, wydrążyć ze środka, pokroić w kostkę. 3. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plastry. 4. Szczypior posiekać drobno...

  • Marynowane grzybki w śmietanie

    1. Marynowane grzybki ze słoiczka wylewamy na sito i przelewamy zimną wodą, odcedzamy, przekładamy lekko osuszone do salaterki. 2. Średnią cebulę obieramy, kroimy na pół-krążki, dodajemy do grzybków. ...

  • Pekińska sałata w sosie jogurtowo-winegret

    1. Kapustę pekińską szatkujemy lub rwiemy na drobne części, wrzucamy do dużej salaterki. 2. Zielone oliwki bez pestek kroimy na plasterki, dorzucamy do kapusty. 3. Natkę pietruszki siekamy drobno i dorz...

  • Sałatka Cioci Mung

    1. Cieciorkę odcedzamy z zalewy, paprykę po wydrążeniu kroimy w kostkę, kiełki fasoli mung (jeśli są w zalewie) również odcedzamy. Wszystkie warzywa mieszamy razem. 2. Z pozostałych składników przygotowuje...

  • Potrawka z marchwi

    Pamiętam taką potrawkę z lat przedszkolnych. Serwowana była jako zdrowa potrawa do dań obiadowych w stołówce przedszkolnej. Nienawidziłam tego - dziś chętnie serwuję do obiadu. 1. Marchew obieram, k...

  • Sałatka makaronowa z pieczarkami marynowanymi

    1. Makaron do sałatki gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy (około 5 min.), odcedzam i przelewam na sitku zimną wodą. 2. Jajka gotuję na twardo (12 min.) studzę, obieram ze skoru...

  • Sałata z pomidorami koktajlowymi

    1. Pół sałaty obieram, myję liście, osuszam i rwę na mniejsze części i wrzucam do salaterki. 2. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni na złoto-brązowy kolor, po ostudzeniu posypuję sałatę. 3. Pomidorki koktaj...

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa

    Pokrój w równą kostkę marchewki, pietruszki, ziemniak i seler, wymieszaj w misce. Dodaj posiekane ogórki, posiekaną cebulę i jabłko oraz pokrojone jajka. Dodaj osączoną kukurydzę. Połącz z majonezem i ...

  • Sałatka z kurczakiem i koperkiem

    Pierś z kurczaka ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę/ może być pieczona/. Koperek drobno posiekać, ananas i ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobniutko posiekać, groszek i kukurydzę ...

  • Sałatka z kurczaka z chrzanem

    Pierś z kurczaka ugotować lub upiec, pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo i także pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulkę dobrze osączyć,szczypiorek posiekać, dodać do mięsa.Majo...

  • sałatka z wędzonym kurczakiem i rodzynkami Sałatka z wedzonym kurczakiem i rodzynkami

    Rodzynki namoczyć w przegotowanej wodzie na ok 12 min. Ogórek, kurczak kroimy na kostkę, orzechy rozdrabniamy. Ryżgotujemy w osolonej lekko wodzie, odsaczamy. W misce mieszamy wszytskie składniki. dopr...

  • Sałatka z porem na słodko

    Białą część pora odkrajamy i drobniutko siekamy.Zasypujemy odrobiną soli.Jabłkoi marchewkę obieramy iścieramy na tarce o średnich oczkach.Do salaterki wkładamy pora,jabłkoi marchewkę.Zasypujemy cukrem i szc...

  • Sałatka warzywna z kalafiorem i fasolką szparagową

    Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce jarzynowej, por pokroić w półkrążki, fasolkę szparagową i kalafior krótko obgotować i pokroić, kalafior podzielić na różyczki.Warzywa korzeniowe i por podsmażyć na ...

  • Mizeria - Tzatziki

    Tzatziki to typowy grecki ogórkowo-czosnkowy sos, podawany do pieczonych mięs i wędlin. Moja propozycja nawiązuje do polskiej mizerii. -ogórki umyć, nie obierać, pokroić w grubsze plastry -obrane ząbki c...

  • Surówka z marchewki i cieciorki

    -marchew obrać, zetrzeć na tarce na drobne wiórki -cieciorkę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą i osuszyć -do szklanki wlać sok z 1 cytryny, olej z pestek winogron i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać ...

  • Słodka sałatka z szynką i śliwką suszoną

    -ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie, ostudzić -kukurydzę odcedzić -ananas \"wyłowić\" z zalewy, pokroić w drobne kawałeczki -śliwki suszone pokroić w drobną kostkę -seler konserwowy w nitkach od...

  • Sos czosnkowy grillowy

    Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z resztą składników na jednolitą masę. Idealny do dań z grilla szczególnie do ziemniaczków pieczonych.

  • Koktail bananowy z imbirem

    1. Banany obrać ze skórki, można pokroić w kawałki i wrzucić do kubka miksującego. 2. Wsypać łyżeczkę słodziku i 2 szczypty imbiru. 3. Zalać wszystko mlekiem i miksować przez minutę na najwyższych ob...

  • Sałatka grillowa, autor zdjęcia : Bialagwiazda1906 Sałatka do grilla

    Pokroić 2 większe pomidory i 1 sałatę lodową. Do szklanki wlać 5 łyżek oleju, 5 łyżek wody. Dodać pieprzu,soli, pęczek sproszkowanego koperku i łyżeczkę sproszkowanej papryki. Zalać sosem pomidory i sała...

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

    Kurczaka posypać przyprawą do grillla i grillować aż sie upiecze. Następnie pokroić go w kostkę. Na miskę wyłożyć mix sałat dodać pokriojony w kostkę pomidor i ogórek oraż kurczaka. Zrobić dressing - Wymie...

  • Sałatka do grilla

    Posiekać mniejszą kapustę. Cebulę i marchew pokroić. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec wbić ząbek czosnku ( Można dodać większą ilość czosnku w zależności od upodobań kucharz...

  • Surówka z kiszonej kapusty

    Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i...

  • Surówka z marchwi i chrzanu

    Warzywa i jabłka umyć, obrać i opłukać. Marchew i chrzan zetrzeć na drobnej tarce. Kefir wymieszać z przyprawami do smaku. Składniki połączyć razem i wymieszać. Podobnie przyrządzić można surówkę z marc...

  • Surówka z ogórków kiszonych i pomidorów

    Ogórki i pomidory opłukać. Ogórki pokroić w drobne cząstki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i również pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Wszystko połączyć i wymieszać z oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. ...

  • Surówka z pieczarek

    Pieczarki oczyścić, bardzo dokładnie umyć, wodę zmieniać kilkakrotnie. Dobrze odsączyć, najlepiej ułożyć na płóciennym ręczniku i pozostawić na kilkanaście minut. Przygotowane w ten sposób pieczarki drobni...

  • Surówka z rzodkiewek i sera

    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Biały ser utrzeć na tarce, połączyć ze śmietaną. Dodać rzodkiewki i całość wymieszać oraz doprawić solą do smaku. ...

  • Sałatka pomidorowo-jajeczna

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę poszatkować w cienkie plasterki. Wszystkie produkty połączyć razem, lekko wymiesz...

  • Sałatka z papryki

    Strąki słodkiej papryki umyć, poprzekrawać wzdłuż i oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Włożyć na chwilę do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Pokroić w cienkie paski i wyłożyć do salaterki. Przyprawić solą, ...

  • Sałatka z zielonej fasoli

    Zieloną strączkową fasolę ugotować w słonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Odcedzić, gdy wystygnie, posypać pieprzem, skropić cytryną lub octem, oliwą, całość delikatnie wymieszać. ..

  • Kompot agrestowy

    Agrest czerwony, ale może być też zielony umyć, można też usunąć szypułki. Do garnka wlać wodę i wrzucić agrest. Dodać cukier, kardamon, goździki. Miętę wrzucić w całości tak, żeby łatwo potem było ją...

  • Sałatka z selerów z ziemniakami

    Obrane selery i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, pokroić dowolnie w plastry, paski lub kostkę. Dodać posiekaną cebulkę. Wymieszać z zaprawą zrobioną z octu i oliwy, doprawioną pieprzem oraz cukrem. P...

  • Sałatka z twarogu i rzodkiewek

    Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Ser pokroić w kostkę i wymieszać z rzodkiewkami, posiekanym szczypiorkiem i śmietaną. Przyprawić do smaku solą. Podawać z pieczywem.

  • Maślanka truskawkowa

    Truskawki dobrze umyć w letniej wodzie, odszypułkować. Następnie wrzucić do kubka miksującego. Wlać litr maślanki naturalnej (najlepiej odtłuszczonej). Miksować przez 1 minutę. Dosłodzić słodzikiem do smaku. Prz...

  • Mleczny koktajl truskawkowy

    Truskawki umyć, odszypułkować. Wrzucić do kubka miksującego (parę zostawić do dekoracji). Miksować ze słodzikiem i mlekiem przez około minutę. Podawać schłodzone.

  • Imbirowy koktajl z truskawek i bananów

    Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do kubka miksującego. (jeden banan pozostawić do dekoracji, pokroić w plastry). Truskawki opłukać, odszypułkować, wrzucić do kubka miksującego. Wlać mleko i wsypać...

  • Mrożona kawa zbożowa

    1. Kawę zbożową rozpuszczalną zalać połową szklanką wrzącej wody, wsypać cukier puder i wszystko dokładnie wymieszać. 2. Po ostudzeniu przelać esencję do dzbanka, zalać 0,5 l schłodzonego mleka i dolać s...

  • Groszek z migdałami

    Przemyty wodą groszek wrzucić do rondla, zalać wodą, wrzucić kostkę rosołową i gotować na wolnym ogniu6-10 minut. Odcedzić. Płatki migdałowe uprażyć na gorącej patelni, dodać masło, poczekać, aż się...

  • Dip czosnkowy z kaparami

    Wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem kolorowym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystko razem dokładnie połącz. Posyp przesuszonymi kaparami. Dip rewelacy...

  • Brokuły z bułką tartą

    Brokuły umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części odcinając różyczki. Zagotować rosół rozpuszczając kostkę rosołową w 0,3 l wody. Wrzucić do niego różyczki brokuła, dusić na małym ogniu pod przykryciem...

  • Owocowa sałatka przed daniami mięsnymi z grilla.

    Kroimy banany, arbuza, mandarynki, banany i jabłka w kostki. Dla urozmaicenia dodajemy owoce z puszki. Na koniec można posypać cukrem pudrem i stropić białym winem. Bardzo fajna przekąska przed mięsnymi potraw...

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

  • Sałatka ziemniaczana do mięs z grilla

    Ziemniaczki pokroić w plasterki, ugotowany bób obrać, cebulkę posiekać drobno w kosteczkę. Całość wymieszać, posolić i mocno popieprzyć, wymieszać z jogurtem greckim, zostawić na trochę do przegryzien...

  • Pomidory z mozarellą.

    Pomidory sparzyć. Dodać mozarellę ( ja używam gotowej o nazwie Zottarella firmy Jogobella ). Doprawić do smaku solą. Świetnie nadaje się do dań z grilla. Zazwyczaj robię ją z bazylią, ale akurat mi z...

  • Grillowany chlebek

    Chleb lub inne pieczywo kroimy na kromki. Każdą smarujemy masłem i otrzepujemy niewielka ilością przyprawy do grilla. Grillujemy do czasu gdy spód będzie chrupki a masła się stopi. Podajemy z różnymi ...

  • Pomidorowa przystawka

    Pomidory kroimy w ósemki i układamy na półmisku, rozsypujemy na wierzch zielone oliwki Sos: do śmietany dodajemy przyprawy: sól do smaku, pieprz ziołowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną świeżą baz...

  • Orzeźwiający koktajl malinowy na grila

    Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dokładnie miksujemy w blenderze lub mikserem. Przelewamy do szklanek i można udekorować bitą śmietaną lub dodatkową porcją lodów i listkami mięty. Świetne orzeźwienie ...

  • Odżywczy sok marchwiowo-jabłkowy do dań z grilla

    Marchew obieramy i myjemy, Jabłka myjemy i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy wszystko do sokowirówki. Na koniec, żeby sos nie ściemniał, wyciskamy sok z cytryny. Nie ma nic bardziej orzeźw...

  • Sok wiśniowy z wiśniami

    Najprostszy i najszybszy sposób na zrobienie soku z wiśni. Tak przygotowany sok nadaje się do robienia napojów, a wiśnie można użyć do deserów. Wiśnie umyć, wydrylować - ja używam specjalnej drylownicy -...

  • Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym

    Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...

  • Colesław

    Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, sól i pieprz umieszczamy w misce w której będzie serwowana sałatka. Dokładnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Szatkujemy kapustę i cebu...

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

  • Mizeria jak u babci

    Ta mizeria przypomina mi zawsze obiady mojej babci. Łatwo ją przygotować z dostępnych teraz polskich ogórków gruntowych. Dobre do każdego obiadu. 1. Ogórki dokładnie umyć, nie obierać, pokroić na półplast...

  • Sałatka bałkańska z soczewicą

    Cały smak sałatki bałkańskiej leży w dobrze przygotowanym sosie (odpowiedni dobór ilości składników). Danie wyśmienite na obiad, kolację, jako dodatek do każdej imprezy domowej. Polecam. 1. Kaszę jęczm...

  • Sałatka w sam raz do grilla.

    Bardzo szybka sałatka. Paprykę, kukurydzę, groszek i seler wysypujemy z puszek do miseczki. Mieszamy, doprawiamy solą i sałatka gotowa. Można też dodać majonez, ale nie będzie to już wersją \"...

  • Marchew w imbirze

    Tradycyjną gotowaną marchew do dań obiadowych można łatwo zmienić w przystawkę o lekkim imbirowym smaku. 1. Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę wrzucić do garnka i zalać wodą. 2. Marchew gotować w oso...

  • Sałatka z rzodkiewki, mango i jabłka

    Rzodkiewki są dostępne w sklepach przez cały rok, podobnie jak jabłka i owoce mango. Sałatka najbardziej nadaje się jako dodatek do wędzonych mięs, pieczeni, ryb. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładn...

  • Sałatka z pora do dań z grilla

    Białą część pora dokładnie myjemy i kroimy w cienki pół krążki. Groszek odcedzamy z zalewy. Do miski wkładamy pokrojonego pora i mieszamy rękami aby por się porozdzielał, dodajemy groszek i majonez. i ...

  • Sałatka z jajek i brokułu

    Brokuł podzielić na różyczki, opłukać i krótko obgotować w osolonej wodzie, aby był półtwardy. Odcedzić i ostudzić. Ugotować na twardo jajka (około 15 minut), ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić na ćwi...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW