-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sok z owoców róży

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sok owoce róża przeziębienie dodatki do herbaty
Rodzaj dania:napoje gorące napoje zimne
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
woda 1,5 l płyny i sosy
owoce róży 1 kg owoce
cukier 1 opakowanie dodatki

Opis

Róże oczyszczamy z szypułek i dokładnie myjemy, następnie wkładamy do emaliowanego naczynia i zalewamy litrem wody. Pod przykryciem ogrzewamy 20 minut. Od razu odcedzamy płyn do inego naczynia i ponownie zalewamy owoce 0.5 litra wody. - ponownie ogrzewamy 20 minut nie doprowadzając do wrzenia. Odcedzamy sok i łączymy z pierwszym płynem. słodzimy do smaku wg uznania i rozpuszczamy cukier. Pasteryzujemy w małych słoiczkach lub butelkach około 15 minut. Doskonały dodatek do herbat i innych ;-) napojów.
Dla ilu osób: 1
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

  • Sernik

    Masło utrzeć z cukrem. Białko oddzielić od żółtka. Żółtko dodawać do masła. Ucierając cały czas, dołożyć ser i mąkę. Z białek ubić pianę i dodać do całości. Delikatnie przemieszać i piec do 1,5 h w zależno...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW