Sos pieczeniowy
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: wilczyca, dniaTagi: sos pieczeń
Rodzaj dania:sosy
Rodzaj kuchni: międzynarodowa
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
woda | 100 | ml | płyny i sosy |
mąka ziemniaczana | 1 | łyżka | dodatki |
Opis
Mąkę wymieszać z zimną wodą tak aby nie było grudek. Zagotować sos do pieczenia. Wlać powoli mąkę z wodą cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia.
Dla ilu osób: | 5 | |
Danie dietetyczne: | nie | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 10min. | |
Cana: | całej potrawy: 2 PLN | |
Liczba kalorii: | całej potrawy: 200 kcal | jednej porcji: 40 kcal |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy
Danie można podać z:
-
Smażony makaron z kiełbasą
Ugotowane kluski smażyć na patelni dodać plasterki kiełbasy i posypać przyprawami. Smacznego.
-
Makaron z brokułami
Do garnka z gotującą się i lekko osoloną wodą dodajemy makaron świderki(najlepiej pół opakowania). Gotujemy (najlepiej) al dente, na niezbyt dużym ogniu. W zależności od makaronu jakieś 8 min. Do drugiego ga...
-
Smażone parówki w panierce
Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)