-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Sos pomidorowy z ogórkiem konserwowym i pieprzem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: sos pomidorowy pomidor ogórek konserwowy pieprz
Rodzaj dania:dania jarskie sosy
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pomidor w puszce kawałki 250 g warzywa
ogórek konserwowy 4 szt. warzywa
pieprz czarny w zalewie 2 łyżka przyprawy i zioła
sól do smaku łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Pomidory w kawałkach w zalewie przelać z puszki do rondelka, włączyć ogień i zacząć podgrzewać.
4 średnie ogórki konserwowe pokroić w kostkę, dorzucić pomidorów.
Pieprz czarny odsączyć z zalewy i dodać do całości, dosolić do smaku.
Podgotować na wolnym ogniu wszystko mieszając od czasu do czasu przez około 8-10 minut.

Sos wspaniale nadaje się do dań ziemniaczanych, np. placków.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 4 PLN jednej porcji: 1 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Smażony makaron z kiełbasą

    Ugotowane kluski smażyć na patelni dodać plasterki kiełbasy i posypać przyprawami. Smacznego.

  • Pizza tradycyjna

    Wsypać mąkę i sól do miski. Podgrzać mleko, dodać drożdże i cukier, wymieszać. Połączyć z zawartością miski, dodać całe jajko. Ciasto zagnieść i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnie...

  • Makaron z brokułami

    Do garnka z gotującą się i lekko osoloną wodą dodajemy makaron świderki(najlepiej pół opakowania). Gotujemy (najlepiej) al dente, na niezbyt dużym ogniu. W zależności od makaronu jakieś 8 min. Do drugiego ga...

  • Makaronowe \"Co nieco\"

    makaron ugotować al dente. pieczarki poddusić na patelni. ze śmietany i jajka zrobić sos i doprawić solą i pieprzem. opcjonalnie można dodać też inne zioła. ugotowany makaron, podduszone pieczarki i kukuryd...

  • Placki ziemniaczane z papryką

    Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce do buraków (o grubych oczkach), przełożyć do miski. Paprykę czerwoną umyć, wydrążyć, oczyścić z pestek i pokroić w bardzo drobną kostkę. Wrzucić do startych ziemni...

  • Krokiety ziemniaczane z zieloną natką pietruszki

    Ziemniaczane krokiety z natką pietruszki to obowiązkowe danie w moim rodzinnym domu. Ta przystawka świetnie się sprawdza jako dodatek do mięs, drobiu, zamiast tradycyjnych polskich ziemniaków z wody. Do kr...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW