-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Spaghetti domowe

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: spaghetti makaron
Rodzaj dania:dania główne
Rodzaj kuchni: francuska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
indyk - mięso mielone 0,5 kg mięsa
makaron spaghetti 0,2 kg dodatki
ser gouda 0,3 kg nabiał
koncentrat pomidorowy 5 łyżka płyny i sosy
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

Makaron do spaghetti gotujemy w wodzie ok 15 minut (do wody dodajemy odrobinę soli lub kostkę rosołową i 1 łyżki oleju), mięso mielone podsmażamy na patelni dodajemy sól, pieprz i koncentrat pomidorowy to wszystko smażymy razem ok 10/15 minut na średnim ogniu co róż mieszając, ser najlepiej kupić w kostce aby go zetrzeć lub też można kupić już straty.

Makaron po ugotowaniu odcedzamy i nakładamy na talerze, następnie polewamy naszym sosem razem z mięsem i na samą górę posypujemy serem.

Ps. do wody dodajemy po to oleju lub oliwy aby makaron sieę nam nie sklejał

Smacznego :)
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW