-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Surówka z kapusty czerwonej z bakaliami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Surówka z kapusty czerwonej z bakaliami
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kapusta czerwona 400 g warzywa
rodzynki 100 g dodatki
orzechy dowolne 100 g dodatki
figa świeża 100 g owoce
pomarańcza 1 szt. owoce
cytryna 1 szt. owoce
olej słonecznikowy 2 łyżka płyny i sosy
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
cukier 1 szczypta dodatki

Opis

Rodzynki opłukać i namoczyć w niewielkiej ilości przegotowanej wody, po jakimś czasie odcedzić. Kapustę obrać, opłukać, poszatkować i wymieszać z sokiem cytrynowym. Orzechy zemleć lub drobno pokroić. Pomarańczę obrać, podzielić na ćwiartki i pokroić w trójkąty. Figi opłukać i pokroić w kostkę. Przed samym podaniem wszystkie składniki połączyć, wymieszać i przyprawić do smaku.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 6 PLN jednej porcji: 1 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 1
(1 opinii)
31 Października 2011r. o 18:46
Oj zakochana a ty znowu kopiujesz cudze zdjęcia i nie opisujesz ich :/ http://duygu.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?608385 , http://mirosixgotuje.blox.pl/tagi_b/5901/kapusta.html Ciekawi mnie czy w ogóle robiłaś tą surówkę.
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

  • Kurczak smażony w panierce Panierowany smażony kurczak

    1. Udka kurczaka obierz ze skóry, możesz podzielić je na odrębne części - udową i nóżkę - otrzymasz w ten sposób 8 kawałków kurczaka. Osusz je papierowym ręcznikiem. 2. Do naczynia wsyp i wymieszaj m...

  • Pierś indyka z farszem śliwkowym

    1. Suszone śliwki bez pestek sparz we wrzątku przez około 2 minuty. Odcedź. Zalej je następnie śliwowicą, trzymaj je około 15 min. Następnie odcedź. Śliwowicę wymieszaj z olejem. 2. Filet z indyka po...

  • Gulasz z pieczarkami

    Mrożone placki ziemniaczane rozłożyć na blasze, wsunąć do wcześniej rozgrzanego piekarnika, piec 15-20 minut w temperaturze 200ºC. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę lub posiekać. Pory oczyścić, umy...

  • Zrazy z nadzieniem

    Cebulę obrać, posiekać, przyrumienić na maśle. Dodać oczyszczone, umyte i pokrojone papryki. Dusić, aż warzywa się zeszklą. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, oprószyć przyprawą, posmar...

  • Żeberka pieczone

    1. Żeberka nacieramy przyprawami na kilka godzin przed pieczeniem. 2. Przed samym pieczeniem żeberka smarujemy cienką warstwą koncentratu pomidorowego i wkładamy do rękawa do pieczenia. 3. Pieczemy w 180...

  • Gulasz na obiad

    Mięso pokroiłam wzdłuż ścięgien na paski, następnie w kostkę. Oprószyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka. Zalałam dwiema szklankami gorącej wody. Wkru...

  • Zrazy wołowe

    Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w pół-krążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymiesza...

  • Żeberka z grilla

    Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...

  • Zawijaski mięsne

    Rozbijamy plastry schabu. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natką pietruszki. Kładziemy na przemian, pokrojone w paski: ser i szynkę. Na brzegu...

  • Grillowane mięso do hamburgerów

    Mięso przepuścić przez maszynkę. Cebulę i czosnek zeszklić na łyżce masła i także przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku. Kiedy będzie już dobrze miękka dodać ją do mięsa. Następnie dodać jajko...

  • Ostre grillowane szaszłyki

    1. Polędwicę wieprzową, łopatkę cielęcą i boczek wędzony kroimy najpierw w plastry, a następnie w kostkę tej samej wielkości. 2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce. 3. Mieszamy składniki marynaty. Następn...

  • Polędwica z grilla

    Najpierw przygotowuję marynatę – dokładnie mieszam oliwę z przyprawą do grilla, czosnkiem, rozmarynem oraz pieprzem, musztardą i wódką lub koniakiem. Polędwicę opłukuję w wodzie i delikatnie rozbijam, mię...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Grillowane roladki z indyka ze szpinakiem

    Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Dusić do czasu aż się nie rozmrozi. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze chwilę tak, żeby wo...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Kurczak w gorczycy

    Jabłka Myjemy i kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. skrapiamy sokiem z cytryny i potrzepujemy cynamonem. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć . Posmarować grubo musztardą francuską. Piec około 40 minu...

  • Kurczak słodko-kwaśny

    Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Na drugiej patelni rozpuścić masło i podsmażyć pokrojone w kostkę lub słupki warzywa. Dodać ananasa i kurczaka oraz doprawić pieprzem sosem sojowym i sok...

  • Kurze nóżki inaczej

    Surowe nogi kurczaka wytrybować (pozbawić kości), nacieramy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, odrobiną curry. Układamy na blasze. Ananas (cały plasterek) nacieramy curry i układamy na mięsku. ...

  • Smażony lipień z sokiem cytrynowym

    Czyścimy rybę. Posypujemy solą i gotowymi przyprawami w proszku. Smażymy około 20 minut aż skórka zrobi się chrupiąca. Na koniec skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Podajemy z frytkami, chlebem lu...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW