-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Surówka z kapusty pekińskiej

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: surówka warzywa
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki, surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kapusta pekińska pół szt. warzywa
cebula czerwona 1 szt. warzywa
pomidory suszone w oliwie 1 garść warzywa
kukurydza konserwowa pół puszka warzywa
ocet winny 2 łyżka płyny i sosy
majonez 3 łyżka płyny i sosy
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Kapustę drobno posiekałam i posypałam solą.Wsypałam suszone pomidory(użyłam takich drobnych),odsączoną kukurydzę i pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Całość wymieszałam i wlałam ocet i 2-3 łyżki majonezu(chociaż myślę że z oliwą też by świetnie smakowała,lecz akurat mnie się skończyła).Dokładnie lecz delikatnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW