-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Surówka z kiszonej kapusty

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Surówka z kiszonej kapusty
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kapusta kwaszona 0,5 kg warzywa
marchew 300 g warzywa
jabłko 300 g owoce
olej lub oliwa dowolna 0,5 szklanka płyny i sosy
cebula 1 szt. warzywa
cukier 1 szczypta dodatki
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Kapustę kiszoną drobno pokroić. Marchew i jabłka umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę obrać z wierzchnich liści, opłukać i drobno pokroić. Wszystkie składniki razem połączyć i dobrze wymieszać Dodać oliwę. Doprawić cukrem i pieprzem do smaku.
Podawać do wszystkich rodzajów mięs.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 1
(1 opinii)
27 Czerwca 2011r. o 17:51
Trochę to nieuczciwe bo widac że ludzie dodają własne fotki a Pani do każdego przepisu skopiowała zdjęcia z innych portali. http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/salatki/surowka_z_kiszonej_kapusty , http://moja_kuchnia.blogerki.pl/2009/12/25/surowka-z-kiszonej-kapusty_ehbh.html.
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania

Brak zdjęć

Dodaj zdjęcia
 

Danie można podać z:

  • Ryba po grecku

    Rybę pokroić na kawałki i smażyć, obtaczając w mące. warzywa obrać i wrzucać kolejno do robota kuchennego albo trzeć na tarce. cebulę można pokroić w mała kostkę. warzywa dusić na małym ogniu aż staną s...

  • Diabelskie żeberka

    Żeberka podzielić tak żeby każda kostka było osobno. następnie natrzepać żeberka przyprawami (pieprzem, papryką, curry, tymiankiem, pieprzem cayenne - jeśli nie możecie zdobyć tego pieprzu zastąpcie g...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Szynka domowa na Wielkanoc

    Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...

  • Stek z grilla

    Steki lekko rozbić dłonią. Składniki marynaty wymieszać i polać nimi mięso, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na kilka do kilkunastu godzin. Po tym czasie steki osączyć z nadmiaru marynaty. Piec na moc...

  • Zrazy wołowe

    Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w pół-krążki. Jedną cebulę razem z korniszonami posiekać jak najdrobniej i wymiesza...

  • Żeberka z grilla

    Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...

  • Kiełbaski z grilla w glazurze miodowej

    1. W filiżance mieszamy sok ze świeżo wyciśniętej cytryny z 2 łyżkami stołowymi miodu płynnego, 2 łyżkami stołowymi musztardy i czubkiem łyżeczki chilli. 2. Obraną cebulę kroimy w półksiężyce. 3. Kiełbaski i cebulę ...

  • Rolada z sera

    Ser żółty włożyć do woreczka ( może być śniadaniowy ) i szczelnie zamknąć. Rozgrzać wodę w garnku i do wrzącej wrzucić ser. Gotować go aż się roztopi. W między czasie przygotować masę. Pieczarki pod...

  • Rolada z golonki

    Z golonki wyjąć kość. Przyprawami oraz solą z rozgniecionym czosnkiem porządnie natrzeć mięso / pieprz naturalny- 2 szczypty, papryka mielona- 1 szczypta, tymianek, szałwia /. Mięso mielone przyprawić resztą prz...

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

  • Domowe Saszłyki

    Boczek i paprykę kroimy w kawałki, cebulę dzielimy na pół. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, wlewamy olej. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 2 godz. Następnie na zmianę...

  • Pieczarki z grilla

    Sos sojowy połączyć z płynną przyprawą do zup, wyciśniętym czosnkiem, przyprawami i łyżeczką miodu. Dodać pieczarki i wymieszać - pozostawić na 4 godz. w lodówce. Po czasie marynowania dodać łyżkę stopioneg...

  • Grillowana Karkówka

    Karkówkę kroimy na plasterki, przekładamy do miski. Wymieszać olej z sosem sojowym, sprasowanym czosnkiem i przyprawą. Zalać mięso, wymieszać i wstawić do lodówki na 4 godz. Po upływie czasu marynowani...

  • Udka w piwie z grilla

    Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...

  • Kiełbasa biwakowa z grilla

    Kiełbasę ponacinać z obu stron, oprószyć przyprawą do grilla. Położyć na ruszt grilla i piec na rumiano z obu stron. Gdy nacięcia na kiełbasie się otworzą znów posypać przyprawą. Podawać z musztardą i ke...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Kaszanka z Warzywami

    Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na plasterki, jabłka pokrój w kostkę. Kaszankę obierz z flaka, ułóż na folii aluminiowej, lekko rozdrob...

  • Pstrąg z grilla

    Wypatrosz każdą rybę dokładnie, obetnij skrzela, usuń łuski i płatwy. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj wyczyszczone ryby przyprawą do ryb, papryką i skrop sokiem z cytryny. Dopraw rybę równ...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Grillowany Schab w musztardzie

    Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Każdy oprószyć solą czosnkową i posypać przyprawą do grilla, następnie posmarować 1 łyżeczką musztardy. Plastry mięsa ułożyć jeden na drugim. Wstawić do lodówki na całą...

  • Grillowany kurczak w jogurcie

    Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem g...

  • Parówki zawijane w boczek

    Parówki/ mogą być każdego rodzaju/ należy wzdłuż naciąć na gł. pół centymetra, do każdego nacięcia po nasmarowaniu go musztardą włożyć słupki sera żółtego. Każdą tak przygotowaną parówkę owinąć cieniutki...

  • Filety z morszczuka pieczone na grillu

    Filety z ryby/ może być również dorsz, łosoś.../ obficie skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy porządnie solą, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Każdy filet kładziemy na folię aluminiową, na wierzch kład...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Grillowane roladki z indyka ze szpinakiem

    Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Dusić do czasu aż się nie rozmrozi. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze chwilę tak, żeby wo...

  • Kaszanka w wydaniu \"piekarnikowym\"

    Gdy pogoda nie dopisuje, a ma się \"smaka\" na coś grillowanego, polecam kaszankę w wydaniu \"piekarnikowym\". Do tego ogórek konserwowy i dobre pieczywo. Smakuje wyśmienicie z ketchupem. Równie dobrz...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Szaszłyki z ziołowego kurczaka z grilla

    Przygotować marynatę do mięsa. Oliwę wymieszać z ziołami, rozdrobnionym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Umyte i osuszone filety, posolić i posypać białym pieprzem. Rozbić tłuczkiem na ok. 1 cm filet...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

  • Ziemniaki z sosem grzybowym

    Grzyby kroimy w kostkę. Dusimy na maśle około 50 minut, podlewając wodą . Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i dusimy około 10-15 minut. Co jakiś czaj trzeba przemieszać wszystko żeby się nie przypal...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW