Surówka z marchwi i kapusty pekińskiej
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: monikaxilo, dniaTagi: surówka sałatka marchew kapusta pekińska
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege
Składniki przepisu
Nazwa | Ilość | Miara | Kategoria produktu |
---|---|---|---|
marchew | 3 | szt. | warzywa |
kapusta pekińska | 1 | szt. | warzywa |
pieprz czarny mielony | 2 | szczypta | przyprawy i zioła |
oliwa z oliwek | 5 | łyżka | płyny i sosy |
sól ziołowa | 2 | szczypta | przyprawy i zioła |
sok z cytryny | 1 | szt. | owoce |
Opis
1. Warzywa myjemy.
2. Marchew obieramy ze skóry, trzemy na tarce o drobnych oczkach.
3. Zdejmujemy wierzchnie liście kapusty pekińskiej (średnia główka). Następnie siekamy nożem na drobne paski.
4. Warzywa mieszamy w misce.
5. Do oliwy dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny. Dobrze mieszamy.
6. Polewamy surówkę i mieszamy.
Dla ilu osób: | 4 | |
Danie dietetyczne: | tak | |
Poziom skomplikowania: | łatwe do przygotowania | |
Czas przygotowywania: | 0godz. 10min. | |
Cana: | całej potrawy: 4 PLN | jednej porcji: 1 PLN |
Komentarze i oceny
Brak komentarzy