-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Surówka z marchwi i kapusty pekińskiej

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: surówka sałatka marchew kapusta pekińska
Rodzaj dania:dania jarskie sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne wege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
marchew 3 szt. warzywa
kapusta pekińska 1 szt. warzywa
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
oliwa z oliwek 5 łyżka płyny i sosy
sól ziołowa 2 szczypta przyprawy i zioła
sok z cytryny 1 szt. owoce

Opis

Szybka i prosta surówka obiadowa. Składniki zawsze dostępne w polskich sklepach. Zdrowie i witaminy!

1. Warzywa myjemy.
2. Marchew obieramy ze skóry, trzemy na tarce o drobnych oczkach.
3. Zdejmujemy wierzchnie liście kapusty pekińskiej (średnia główka). Następnie siekamy nożem na drobne paski.
4. Warzywa mieszamy w misce.
5. Do oliwy dodajemy sól, pieprz i sok z cytryny. Dobrze mieszamy.
6. Polewamy surówkę i mieszamy.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 10min.
Cana: całej potrawy: 4 PLN jednej porcji: 1 PLN

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW