-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Surówka z rzodkiewek i sera

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: Surówka z rzodkiewek i sera
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: europejska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
rzodkiewka 2 pęczek warzywa
ser biały mielony 300 g nabiał
śmietana 18% 0,5 szklanka nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki lub zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Biały ser utrzeć na tarce, połączyć ze śmietaną. Dodać rzodkiewki i całość wymieszać oraz doprawić solą do smaku.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 1
(1 opinii)
27 Czerwca 2011r. o 17:44
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/salatki/salatka_z_rzodkiewkami_i_serem_feta
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Diabelskie żeberka

    Żeberka podzielić tak żeby każda kostka było osobno. następnie natrzepać żeberka przyprawami (pieprzem, papryką, curry, tymiankiem, pieprzem cayenne - jeśli nie możecie zdobyć tego pieprzu zastąpcie g...

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Szynka domowa na Wielkanoc

    Cebulę pokroić na plastry, wymieszać z ziarnami czerwonego pieprzu, jałowca, ziela anielskiego i pokruszonymi liśćmi laurowymi, solą zalać wszystko winem. Szynkę opłukać, osuszyć, zdjąć skórę pozosta...

  • Żeberka z grilla

    Żeberka tniemy na małe porcje, w naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek. Taką zaprawą smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka o...

  • Grillowana pierś z kurczaka

    Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 min. żeby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie grillować co jakiś cza...

  • Meksykańskie kuleczki mięsne

    1. Cebulę obrać, posiekać drobno, wsypać do miski. 2. Mięso mielone przełożyć do miski, przyprawić przyprawą do kuchni meksykańskiej i papryką ostrą. 3. Dodać bułkę tartą i 2 jaja, wszystko dokładnie wymies...

  • Udka w piwie z grilla

    Piwo łączymy z miodem solą pieprzem i pieprzem cayenne. Do tak przygotowanej zalewy wkładamy udka i marynujemy ok 1 godz. Dobrze jest zostawić w marynacie nawet na całą noc. Po tym czasie grillujemy na zło...

  • Grillowane skrzydełka

    Przyrządzić marynatę: wymieszać staranie ketchup, sos sojowy, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Skrzydełka oczyścić, umyć i obgotować w lekko osolonej wodzie. Osuszyć i przełożyć do szklanego naczynia. Zal...

  • Kaszanka z Warzywami

    Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Paprykę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na plasterki, jabłka pokrój w kostkę. Kaszankę obierz z flaka, ułóż na folii aluminiowej, lekko rozdrob...

  • Pstrąg z grilla

    Wypatrosz każdą rybę dokładnie, obetnij skrzela, usuń łuski i płatwy. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj wyczyszczone ryby przyprawą do ryb, papryką i skrop sokiem z cytryny. Dopraw rybę równ...

  • Boczek z grilla

    Boczek kroimy w grubsze plastry. Posypujemy przyprawą do grilla i pieprzem. Grillujemy z obydwu stron, często obracając, aby się nie przypalił. Najlepiej smakuje podany z musztardą i keczupem.

  • Roladki drobiowe z grilla

    Piersi z kurczaka podzielić tak, aby wyszło z nich 8 roladek. Rozbić je lekko na plastry, posypać obficie przyprawą klasyczną do grilla np. z Appetity. Na każdym plastrze układać ciasno po słupku ogórka ki...

  • Skrzydełka z grilla

    Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, cukrem, octem, rozmarynem i przyprawą do grilla. Marynatą polać mięso (tak, żeby było nią pokryte w całości). Wstawić na noc do lodówki. Po ok.12 godzinach można kłaść n...

  • Grillowane roladki z indyka ze szpinakiem

    Szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Dusić do czasu aż się nie rozmrozi. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze chwilę tak, żeby wo...

  • Schab w sosie tymianowym

    Przygotować marynatę do kotletów: wymieszać 1/5 szklanki oleju z posiekanym tymiankiem, mieloną papryką słodką i solą czosnkową. Kotlety zbić, układać w naczyniu i polewać marynatą. Tak przygotowane o...

  • Szaszłyki z ziołowego kurczaka z grilla

    Przygotować marynatę do mięsa. Oliwę wymieszać z ziołami, rozdrobnionym czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Umyte i osuszone filety, posolić i posypać białym pieprzem. Rozbić tłuczkiem na ok. 1 cm filet...

  • Karczek z grilla

    Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla i gorczycą białą, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin.Piecz karkówkę na ruszcie z obydwu stron tak, żeby uzyskać tak wysmażone mięso jak lubisz. Podawaj z sa...

  • Smażone parówki w panierce

    Jajko rozbić i roztrzepać, doprawić według uznania. Parówki obrać z folii moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Smacznego! ;)

  • Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

    Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. ...

  • Szybkie pulpety

    Mając gotowe mięso mielone można szybko przygotować domowe pulpety. Wymieszać , zasmażyć, obgotować - gotowe. 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 6 łyżkami bułki tartej, przyprawą do mięsa mielone...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW