-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Szaszłyki drobiowe w marynacie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kurczak kiełbasa pomidory ogórki cebula
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 1 szt. mięsa
wędlina - kiełbasa dowolna 300 g mięsa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
pomidor cherry 6 szt. warzywa
ogórek świeży 1 szt. warzywa
cebula 2 szt. warzywa
przyprawa do grilla 2 łyżka dodatki
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
papryka słodka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
curry 1 łyżeczka przyprawy i zioła
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła
czosnek granulowany 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Składniki na marynatę dokładnie wymieszać z olejem. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, włożyć do marynaty na noc lub kilka godzin. Warzywa umyć. Ogórka obrać i pokroić w grubsze plasterki. Paprykę pokroić w kawałki, a pomidorki w ćwiartki. Cebulki obrać, pokroić w plastry. Kiełbaskę również w plasterki. Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności. Posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Kolorowa surówka do potraw z grilla

    Składniki surówki pokroić wg uznania, doprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub mięska i ryb z grilla.

  • Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym

    Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...

  • Colesław

    Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, sól i pieprz umieszczamy w misce w której będzie serwowana sałatka. Dokładnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji. Szatkujemy kapustę i cebu...

  • Surówka z pora i jabłka

    Pora umyć i bardzo drobno pokroić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wymieszać z porem w miseczce. Doprawić solą i pieprzem, a potem połączyć z majonezem do smaku. Dokładnie wymieszać. W...

  • Sałatka z rzodkiewki, mango i jabłka

    Rzodkiewki są dostępne w sklepach przez cały rok, podobnie jak jabłka i owoce mango. Sałatka najbardziej nadaje się jako dodatek do wędzonych mięs, pieczeni, ryb. 1. Wszystkie owoce i warzywa dokładn...

  • Kompot z suszonych owoców

    Suszone owoce wymoczyć w wodzie. Brudną wodę wylać i wrzucić wszystko do garnka ze świeżą wodą. Posłodzić do smaku i gotować aż owoce będą miękkie. Kompot najlepiej smakuje schłodzony...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW