-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Szaszłyki z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: grill wołowina papryka
Rodzaj dania:dania główne fast-food mięsa warzywa
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wołowina - dowolne mięso 400 g mięsa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
papryka zielona 1 szt. warzywa
cebula 1 szt. warzywa
przyprawa do grilla 4 łyżka dodatki
papryka żółta 1 szt. warzywa

Opis

Mięso pokroić na grubą kostkę. Obtoczyć w przyprawie do grilla. Papryki i cebulę pokroić w dużą kostkę. Mięso paprykę i cebulę nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Patyczki drewniane należ wcześniej moczyć w wodzie przez pół godziny żeby się nie spaliły.
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana: całej potrawy: 14 PLN jednej porcji: 2,50 PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 800 kcal jednej porcji: 140 kcal

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 5
(1 opinii)
16 Czerwca 2011r. o 13:17
Prima sort! Trochę za mało mięsa wołowego- ja dałem 40 dkg, a nie 40 g.
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Kulki ziemniaczane

    Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,zalać wrzątkiem,osolić,gotować 20 minut,odcedzić,odparować,wycisnąć w prasce do ziemniaków. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Przecisnąć przez praskę i połączyć z puree ...

  • Żubrówka z sokiem pomarańczowym

    Do szklanki wlewamy 50 ml Żubrówki . Dopełniamy sokiem pomarańczowym. Sami możemy zdecydować o intensywności drinka dolewając mniej lub więcej soku. Można dodać kostki lodu i cytrynę jako dekorację. ...

  • Szybka sałatka na grill

    Sałatę rwiemy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i 3 łyżkami oleju z ziołami. Na wierzchu układamy pomidory pokrojone w ósemki, ogórek w półplasterki. Całość posypujemy grubym, posiekanym szczypiorkiem...

  • Grillowane pomidory

    Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na połówki skropić oliwą z oliwek i opruszyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron ok 15 min.

  • Sałatka z grzankami i sosem czosnkowym

    Warzywa myjemy, osuszamy. Sałatę rwiemy lub siekamy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w ćwiartki lub ósemki, ogórki w plasterki lub półplasterki. Kromki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobniut...

  • Sałatka jarzynowa

    Marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka ugotować. Pokroić wszystko w kostkę. Dodać groszek konserwowy, majonez, musztardę, sól i pieprz. Wymieszać wszystko razem i odstawić na około godzinę (można na ...

  • Panierowany kalafior

    Kalafior rozbijamy na mniejsze części. Gotujemy w posolonej wodzie, kilka minut. Zostawiamy aby przestygnął. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni lub we frytkownicy aż będzie złocist...

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW