-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Tarta kokosowa z karmelizowanym ananasem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: kruche ciasto karmelizowany ananas tarta orzechy włoskie wiórki kokosowe
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka desery
Rodzaj kuchni: francuska

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 1 szklanka dodatki
jajo kurze 3 szt. nabiał
margaryna 100 g nabiał
cukier puder 2 łyżka dodatki
wiórki kokosowe 1,5 szklanka dodatki
orzechy włoskie 1 szklanka dodatki
ananas świeży 1 szt. owoce
woda 1/2 szklanka płyny i sosy
cukier 1 szklanka dodatki
margaryna 1/2 kostka nabiał

Opis

Z mąki, margaryny (100g), jajka (1 szt.) i cukru pudru zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim formę na tarte o średnicy 26 cm. Odstawić do lodówki.
Margarynę (1/2 kostki) utrzeć z jajkami (2 szt.), dodać wiórki, cukier (1/2 szklanki) i starte lub posiekany orzechy. Wymieszać. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.
Wodę z cukrem (1/2 szklanki) zagotować, dodać obranego i pokrojonego ananasa i gotować na niewielkim ogniu aż płyn odparuje. Doprawić mieszanką przypraw do dań słodkich. Wystudzoną tartę podawać z ananasem. Smacznego :)
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania

Komentarze i oceny

Brak komentarzy
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

Danie nie zostało powiązane z innym przepisem.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2017 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW