-
Szukaj
Szukanie zaawansowane

Tosty z szynką i tuńczykiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: , dnia
Tagi: tosty tost szynka tuńczyk
Rodzaj dania:fast-food kanapki przekąski zapiekanki
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: ryby, owoce morza wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - szynka 4 plaster mięsa
ser żółty dowolny 4 plaster nabiał
bazylia suszona 1 szczypta przyprawy i zioła
majonez 1 łyżka płyny i sosy
chleb tostowy 4 szt. dodatki
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 1 puszka ryby i owoce morza

Opis

Tosty jadam zawsze gdy mam tylko kilka minut na przygotowanie czegoś smacznego. Do środka daję plasterek szynki, odrobinę tuńczyka, plasterek sera żółtego i posypuję to bazylią. Chleb smaruję z obu stron cieniutko majonezem, żeby wszystko się porządnie siebie trzymało. Wrzucam do opiekacza i po 2 minutach mam smaczne, chrupiące tosty!
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN

Komentarze i oceny

średnia ocena ogólna: 3
(2 opinii)
10 Listopada 2010r. o 11:44
ocena ogólna
10 Listopada 2010r. o 11:42
ocena ogólna
 

Dodaj komentarz

Zaloguj się tutaj


 

Zdjęcia dania


 

Danie można podać z:

  • Orzeźwiająca salatka do grilla.

    Jest to bardzo szybka sałatka. Kroimy pomidory i ogórki, dodajemy pokrojony szczypiorek, doprawiamy solą. Doskonale pasuje do dań mięsnych z grilla i kanapek.

Powiąż inny przepis

Szukaj przepisu

Nazwa
Rodzaj kuchni
Region
Rodzaj dania
Rodzaj mięsa
Danie dietetyczne
Wyszukiwarka
 -

Właściciel serwisu:                   Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright 2010-2018 © gdziebylec.pl – cała Polska w kieszeni           Developed by:   Projektowanie stron WWW